Gazimağusa Belediyesi’nin Suriçi’ni Canlandırma Projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalara bağlı olarak sur içindeki tarihi Bandabuliya’da DAÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri için dersler verilmeye başlandı. DAÜ ile yaptığı işbirliğiyle Bandabuliya’yı tasarım stüdyosu olarak öğrencilerin kullanımına veren Gazimağusa Belediyesi, DAÜ ile suriçinin bütünleşmesi için önemli bir adım attı.
Gazimağusa Belediyesi’nin tarihi ve turistik potansiyelinin canlandırılması için özel projeler ürettiği suriçinin tarihi mekanı Bandabuliya’da öğrenciler yaratıcı çalışmalar yapma imkanı bulacak. Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam önceki gün ilk dersin başladığı Bandabuliya’yı ziyaret etti.
Arter: “Gazimağusa Belediyesi tarihi mirasına sahip çıkıyor”
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, Gazimağusa kentinin büyük tarihi mirasına sahip çıktıklarını, bu potansiyeli hareketlendirmek ve Suriçi’ni canlandırmak için projeler üretmeye devam etiklerini, Buğday Camii’nde seminerler düzenlediklerini, esnafa yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. DAÜ ile yapılan işbirliğinin hem DAÜ’ nün kentle bütünleşmesini sağlamak açısından hem de suriçinin hak ettiği noktaya getirilmesi açısından önemli olduğunu kaydeden Arter, Gazimağusa Belediyesi’nin öğrencilerin eğitimleri süresince ortaya çıkacak gereksinimleri karşılamayı görev bileceğini, öğrencilerin karşılaşacağı herhangi bir konuda Gazimağusa Belediyesi’ne başvurmakta tereddüt etmemesini istedi. Arter, DAÜ öğrencilerini kenttin geçici değil sürekli sakinleri gibi gördüklerini ve o yönde çalışma yaptıklarını ifade ederek, öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.
Osam: “Gazimağusa tarihi bir kenttir”.
DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ise Gazimağusa Suriçi’nin tarihle dolu bir yer olduğunu ifade etti ve DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara ile öğretim üyelerine ve Gazimağusa Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu.
Hoşkara: “Öğrenciler tarihi dokuyu yakından tanıyarak daha yaratıcı, daha güzel projeler ortaya çıkaracak”
DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şebnem Hoşkara ise DAÜ olarak Gazimağusa Belediyesi ile Gazimağusa Suriçi’nin canlanması adına çalışma ve girişimler yaptıklarını, bu girişmlerden birinin de Suriçi’nde yer alan Bandabuliya’da DAÜ Mimarlık Fakültesi öğrencileri için derslikler oluşturmak ve bu sayede öğrencilerin tarihi dokuyu yakından tanıyarak daha yaratıcı, daha güzel projeler ortaya çıkarmalarını sağlamak olduğunu belirtti. Prof. Dr. Hoşkara, Öğrencilerin tarihi mekanlarla buluşturmanın akademik çalışmalar açısından önemli olduğunu, Bandabulya gibi tarihi bir mekanda hem ders görecek öğrenciler hem ders verecek öğretim üyelerinin heyecanlı olduklarını belirtti. Desteklerinden dolayı Gazimağu Belediye Başkanı İsmail Arter ve DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’a teşekkür etti.
Gazimağusa Suriçi Derneği Başkanı Rifat Yalınç da Bandabuliya gibi tarihi bir mekanın değerlendirilmesinin önemli olduğunu, öğrencilerin böyle bir tarihi dokuda çalıştıklarında daha yaratıcı olacaklarına inandığını, Gazimağusa Belediyesi ve DAÜ’nün işbirliği içinde olmalarının doğru bir karar olduğunu ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.