• BIST 9947.82
  • Altın 2962.961
  • Dolar 35.2472
  • Euro 36.7735
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 8 °C

Mağusa'da Belediye ve Kadın Çalıştayı sonuçlandı

Belediye ve Kadın Çalıştayı’nın sonuç raporu Belediye Başkanı İsmail Arter’e sunuldu
Mağusa'da Belediye ve Kadın Çalıştayı sonuçlandı

Gazimağusa Belediyesi’nin halkın beklentilerini istek ve görüşlerini tespit etmek amacıyla hayata geçirdiği Mağusa Günlükleri Projesi kapsamında geçtiğimiz ay yapılan Belediye ve Kadın konulu Çalıştay’ın raporu çalıştaya katılan akademisyen ve uzmanlar tarafından Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e sunuldu

DAÜ İşletme Fakültesi öğretim üyesi  Doç Dr. Deniz İşçioğlu, DAÜ Eğitim Fakültesi öğretim görevlileri Nicel Mazhar ve Müzeyyen Alasya ve DAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Dinçyürek’den oluşan çalıştay grubu kadınlarla yaptıkları çalışmanın sonucunu Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e sundu. Çalıştaydan çıkan sonuç raporunda, Gazimağusa Belediyesi bünyesinde kadına ilişkin toplumdaki ihtiyaçların karşılanması için gönüllülerden oluşan bir komitenin kurulması, oluşacak komitenin kadınların beklentilerine cevap verebilecek uzman kişilerden oluşması, belediyenin denetiminde kadına özgü birimlerin oluşturulması ve bilimsel veriler ışığında üniversite ile çalışma yürütülmesi önerileri yer aldı.

 

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, halkın beklentilerini tespit etmek amacıyla hayata geçirdikleri Mağusa Günlükleri Projesi kapsamında yaptıkları Belediye ve Kadın konulu çalıştaydan çıkan sonuçların belediyenin çalışmalarına ışık tutacağını ifade ederek, Gazimağusa’da kadının sosyal, politik ve ekonomik katkılarına olan ihtiyacın artmakta olduğunu, belediyenin kadın zerafetiyle şekillenen bir sosyal hayatın daha üretken bir toplum demek olduğunun bilinciyle hareket ettiğine vurgu yaptı.

Doç. Dr. Sibel Dinçyürek de konuşmasında, çalıştaya Gazimağusa’dan her kesimden kadının davet edildiğini, çalıştay öncesinde Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr Ülker Vancı Osam ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr Binnur Yeşilyaprak’ın seminerinin de yer aldığını ifade ederek, kentte yaşamanın avantajları ve dezavantajları ile belediyeden beklentilerin kayıt edildiğini söyledi. Çalıştayın DAÜ ile ortaklaşa yapıldığını ifade den Dinçyürek,  grubunun çalıştayı raporlaştırdığını ve Belediye başkanına tek bir öneri sunduklarını söyledi.

 

Doç Dr. Deniz İşçioğlu da, kentte kadının öneminin ve kadının emeğinin değerinin iyice anlaşılması, yerel yönetimlerle kadının işbirliğinin artırılması konularının detaylı şekilde ele alındığını söyledi.

Uzman Nicel Mazhar da, kadının gözünden Mağusa’da yaşamın daha iyi hale getirilebilmesi konusunda görüşler aldıklarını, kadının yaşamını daha iyi hale getirirken karar mekanizmalarında daha çok yer alması ve daha çok söz sahibi olması konularının da konuşulduğunu belirtti.

Uzman Müzeyyen Alasya  Mağusa’da kadın olmak bağlamında yaptıkları çalıştayda, kadınların yerel yönetimlerde daha çok yer almak istedikleri ve özellikle serbest zaman faaliyetleri yapabilecekleri özel mekanlara ihtiyaç duyduklarını ifade ettiklerini aktardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler