1940 yılında ilk McDonalds restoranı, Mac ve Dick McDonald kardeşler tarafından açıldı. II. Dünya Savaşı'ndan sonra ülkedeki refah döneminde şirket sürekli büyüyor, 1954 yılına gelindiğinde McDonalds restoranları zinciri Ray Kroc adlı "girişimci ruh" tarafından 70 milyon dolara satın alınıyor ve esas büyüme bu dönemden sonra gözleniyordu.
Fordist üretim anlayışının yiyecek sektörüne uyarlandığı McDonalds restoranlarının sayısı 1963 yılında 500'ü aştı. Harry Sonneborn'un yönetimindeki şirket bu dönemde dükkânlarının yüzde 65'inin de mülkiyetine sahip olarak, ABD'nin en büyük perakende mülk sahibi durumuna geliyordu.
Otopark restoranlarından sonra kent merkezleri ve alışveriş merkezlerinde de tekelleşen şirket, 1967'de yabancı pazara yöneliyor, Kanada ve Porto Riko'da McDonalds bayileri açılıyordu.
1972 yılına gelindiğinde ise artık, satışları bir milyar doları geçen, restoranlarının sayısı iki bini bulan, ABD'den Japonya'ya, Virgin Adaları'ndan Avustralya'ya tüm dünyaya yayılmış bir şirkettir McDonalds.
Fastfood endüstrisinin bu iribaşı, restoran sayısını 1982'de yedi bin, 1986'da on bine çıkarırken, esas patlamayı takip eden dönemde yapacaktı.
İçinde 12 malzemenin bulunduğu ekmekler için ayda 150 ton un kullanılıyor. Tüm malzemelerin oranları, karışımı fabrikada bilgisayarlar aracılığı ile yapılıyor. Big Mac ve McRoyal ekmeklerinde kullanılan susamlar Guatemala'dan getiriliyor. Yağ oranı düşük ve beyaz bu susam yılda 25 ton kadar ithal ediliyor.
1955 yılında Marry Ann isimli küçük bir fırının sahibi Louise Kuchuris, McDonald's'ın kurucusu Ray Krock'a ilk restoranınının otoparkını yapması için para yardımında bulundu. Bunun karşılığında ise Ray Krock tüm sandviç ekmeklerini Mryy Ann'den alacaktı. Böylece McDonald's ile East Balt ilişkisi 1955 yılında başlamış oldu. O yıllarda sadece bir McDonald's restoranına hizmet veren bugünkü East Balt, McDonald's ile büyüdü ve dünyada 18 fabrikaya ulaştı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.