• BIST 9548.54
  • Altın 3799.286
  • Dolar 37.8344
  • Euro 40.8254
  • Lefkoşa 16 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 14 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 9 °C

Meclis'te yeni protesto krizi

Meclis'te yeni protesto krizi

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplantısı sırasında yürüttüğü katiplik görevini terk eden CTP-BG İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, katiplik görevi sırasında uzun süre değişim yapılmaması konusundaki rahatsızlıklarını belirtmelerine rağmen UBP Meclis Grubu tarafından hiçbir önlem alınmadığını savunarak, “oturduğum koltuğu terk ederek durumu protesto etmekten başka çarem kalmamıştı” dedi.

Hamzaoğulları, CTP-BG Basın Bürosu aracılığıyla bugün Meclis Genel Korulu toplantısında yaşanan olayla ilgili açıklama yaptı.

“Açıklama yapma gereği duyulmuştur” diyen Hamzaoğulları, Meclis oturumlarının yönetilmesinde divan katiplerinin sorumluluklarının olduğunu vurguladı.

Divan katiplerinin CTP’den kendisi ve Armağan Candan, UBP’den de İzlem Gürçağ ve Dursun Oğuz olduğunu ifade eden Hamzaoğulları, şöyle devam etti:

“Candan ve Gürçağ resmi görev nedeniyle yurtdışında olduklarından saat başı değişmemiz gereken görev bana ve Dursun Oğuz’a kalmıştır. Ancak UBP’li katip daha önceleri de olduğu gibi bugün de görevini yerine getirmeyerek insani gereksinimlerimi dahi göz ardı ederek görevine sadakat göstermemiştir.

Uzunca bir süredir UBP milletvekilleri üzerlerine düşen görevi yerine getirmemektedirler. Özellikle bütçe görüşmelerinin tamamına yakınında ben ve Armağan Candan görev yapmış, rahatsızlığımızı belirtmemize rağmen UBP Meclis Grubu tarafından hiçbir önlem alınmamıştı.”

Hamzaoğulları, bu nedenle Pazartesi günkü oturumda 4,5 saat oturduğu koltuğu, bugünkü 3 saatlik oturumun sonunda terk ederek durumu protesto etmekten başka çaresinin kalmadığını ifade ederek, “Bir kez daha Meclis çalışmalarının yürütülmesinde her bir milletvekilinin ayrı ayrı sorumluluğu olduğunu hatırlatır, üstlenilen görevlerin layıkıyla yerine getirilmesini bu milletin vekili olarak talep ederim” dedi.

(EMR/HA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler