DEVLETİN MEMURU ÖZELDE: Hayvan Refahı Yasası, Hayvan Sağlığı Yasası, Hayvan Kaydı Yasası ve Genel Gıda ve Yem Yasası ile ilgili tüzüklerin Avrupa Birliği veteriner mevzuatına uyumlu hale getirilmesi ile devlet eli ile devletin memuruna yeni rant kapısı açıldı. Veteriner Dairesi’nin AB ülkeleri, Türkiye ve diğer ülkelerde olduğu gibi kurallar belirlediği, uygulamada ise ciddi sorunlar ve eşitsizlikler olduğu öğrenildi. Devlet yaptığı düzenleme ile yine maaş ödediği veterinerlerine bu kez denetimsiz bir ek gelir kapısı çıkardı. Mesai sonrasında kendisine çalışan, devlet veterineri ile devlet zarara uğratılıyor. 1 Mart itibarı ile mesai saatleri sonrasında Veteriner Dairesi artık hizmet vermezken, hayvancı farklı mağduriyetler ile karşı karşıya kalmaya başladı.
CİDDİ MAĞDURİYET: Veteriner Dairesi tarafından 1 Mart’tan itibaren durdurulan klinik hizmetleri hayvan üreticilerini mağdur etti. Alınan karar ile bir çok bölgede ciddi mağduriyet yaşanmaya başlandığını kaydeden Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, “bu olayda büyük bir çelişki var. Veteriner Dairesi klinik hizmeti vermeyecek diye açıklama yapılıyor fakat dairede çalışan veteriner hekimler mesai saati sonrası gidip özel olarak hizmet veriyorlar” dedi.
AHMET VAMIK
Veteriner Dairesi tarafından 1 Mart’tan itibaren durdurulan klinik hizmetleri hayvan üreticilerini mağdur etti. Konu ile ilgili olarak Detay Gazetesi’ne konuşan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, Veteriner Dairesinin aldığı kararı eleştirdi. Veteriner Dairesi tarafından yapılan uygulamanın serbest çalışan veteriner hekimler için faydalı ve onlara iş imkanı sağlayan bir uygulama olabileceğini belirten Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, kararın zamansız olduğunu ve özellikle kırsal bölgelerde serbest çalışan veteriner hekim bulunmadığı için üreticinin zor durumda olduğunu ifade etti.
“ÜRETİCİ MAĞDUR EDİLİYOR”
Ziyamet Veteriner Dairesinin bugüne kadar hizmet verdiği Karpaz bölgesindeki 20-25 köy olduğunu ve Geçitkale Veteriner Dairesinin de hizmet verdiği en az 20 köy olduğunu kaydeden Mustafa Naimoğullları, bu bölgede üreticilik yapan vatandaşların artık Veteriner Dairesinden hizmet alamadıkları için mağdur olacağını dile getirdi.
“VETERİNER DAİRESİ HEKİMLERİNE FAYDA SAĞLAYACAK BİR KARAR”
Alınan kararın Veteriner Dairesinde çalışan veteriner hekimlere fayda sağlayacağını iddia eden Mustafa Naimoğulları, “bu olayda büyük bir çelişki var. Veteriner Dairesi klinik hizmeti vermeyecek diye açıklama yapılıyor fakat dairede çalışan veteriner hekimler mesai saati sonrası gidip özel olarak hizmet veriyorlar” dedi.
“MESAİ SAATİ DIŞINDA HİZMET VERİYORLAR”
Değişen hiç birşey olmadığını ve mesai saatleri içinde üreticiye hizmet vermeyen Veteriner Dairesi veterinerlerinin mesai saati sonrası hizmet verdiğini vurgulayan Naimoğulları, günün sonunda yine mağdur olanın üreticiler olduğunu kaydetti. Böyle bir kararın bir anda alınacak bir karar olmadığını ve bölgelerde yeteri kadar özel veteriner hekim olup olmadığının araştırılması gerektiğini söyleyen Mustafa Naimoğulları, kırsal bölgelerde hizmet veren özel veterinerlerin sayısı artmadan bir anda böyle bir karar alınmasının doğru olmadığını vurguladı.
“KARAR YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLİYOR”
Veteriner Dairesinin zaman içerisinde kademeli olarak ve bölgelerin durumuna göre bu hizmeti sonlandırması gerektiğini savunan Mustafa Naimoğulları, hayvan üreticilerinden gelen şikayetler üzerine Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı ve Veteriner Dairesinin özellikle özel veteriner bulunmayan Karpaz ve Geçitkale bölgeleriyle ilgili, alınan kararı yeniden gözden geçirdiklerini açıkladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.