MHP Genel Merkezi ve muhalifler arasında yaşanan tartışmada dün hareketli saatler yaşandı. Çağrı Heyeti'nin gerçekleştirdiği toplantıda olağanüstü kongre tarihinin 8 Mayıs yerine 15 Mayıs olarak değiştirildi.
MHP Genel Merkezi, 8 Mayıs tarihinin 3 genel başkan adayı tarafından açıklanmasını eleştirerek suç duyurusunda bulunma kararı almış, Çağrı Heyeti’ni ise tarafsız olmamakla suçlamıştı. Kongre tarihindeki bu değişikliğin uygun salon arayışından kaynaklandığı öğrenildi.
İşte kongre tarihi hakkında verilen karar:
"Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin 08.04.2016 tarih ve 2016/280 Esas, 2016/660 Karar sayılı ilamı gereğince, Milliyetçi Hareket Partisi Olağanüstü Büyük Kongresi’nin toplantıya çağrılması ve gerekli işlemlerin icrası hususunda tarafımıza çağrı heyeti sıfatıyla yetki verilmiştir. Söz konusu kararın verdiği yetki ile Milliyetçi Hareket Partisi Parti Tüzüğü’ nün ilgili hükümleri gereği olağanüstü büyük kongrenin yerine getirilmesi amacıyla gerekli iş ve işlemler başlatılmıştır. Süreç, çağrı heyeti sıfatıyla tarafımızca yürütülecek olup, ilk olağanüstü toplantının 15.05.2016 tarihi saat 10:00 da; gerekli çoğunluğun sağlanamaması halinde ise ikinci olağanüstü genel kurul toplantısı aynı yerde ve saat 10:00 da, 22.05.2016 tarihinde yapılacağı hususunda karar alınmıştır. Kongrenin yeri ile ilgili kamuoyu bilahare bilgilendirilecek olup, kongre süreci ile ilgili başkaca açıklama ve ifadelere itibar edilmemesi kamuoyunun bilgisine sunulur.
ÇAĞRI HEYETİ ÜYELERİ
Ali SAĞIR-Ayhan EREL-Mehmet BİLGİÇ"
YÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEP EDİLMEDİ
Çağrı Heyeti’nin Genel Merkez ve il başkanlıklarına da kongre daveti göndereceği, bu amaçla Genel Merkez’den randevu talebinden bulunulmasının da düşünüldüğü bildirildi. MHP Genel Merkezi’nin Yargıtay’a 15 Nisan Cuma akşamı yaptığı 27 sayfalık temyiz başvurusunda, “tehir-i icra” (yürütmeyi durdurma) talep etmediği ortaya çıktı.
Kulislerde genel merkezin Yargıtay’dan tehiri icra kararı çıkaracağı ve çağrı heyetinin kongre işlemlerinin böylelikle engelleneceği konuşuluyordu. Ancak temyiz dilekçesinde bu yönde bir talep olmaması, Yargıtay’ın icranın durdurulması yönünden dosyayı inceleyemeyeceği sadece dosyanın esasına ilişkin inceleme yapacağı anlamına geliyor.
"UYGULANMASI MÜMKÜN OLMAYAN KARARIN..."
MHP’nin Avukatı Yücel Bulut neden “tehir-i icra” istemediklerini anlatırken, “Biz niye tehiri icra isteyelim ki? Karar, kanunun 367. maddesine göre uygulanması mümkün olmayan bir karardır.Uygulanması mümkün olmayan kararın yürütmesinin durdurulmasını niye isteyelim. Muhaliflerin dayanaksız iddiaların destekler bir tutum neden sergileyelim. Hukuk dünyasında mahkemenin verdiği kararın uygulanması mümkün olmayan bir karar olduğu açık bur durumdur. Sosyal medyada algı oluşturulmaya çalışılıyor” diye konuştu.
AK PARTİLİ BAKANLAR BAHÇELİ'Yİ ZİYARET ETTİ İDDİASI
Bu arada haber ajasları ve sosyal medyada, “AK Parti’de MHP lideri Devlet Bahçeli’ye destek seferberliği başlatdığı” yönünde iddialar ortaya atıldı.
"Ak Parti’nin, Meral Akşener’in adaylığının önünü kesmek için Bahçeli’ye destek olma kararı aldığı, geçen hafta hükümetin iki önemli bakanı ile ülkücü kökenli bir AK Parti Genel Başkan Yardımcısı’nın Bahçeli’yi ziyaret ettiği" öne sürüldü.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Masabaşı, asparagas bir haber” derken, bu haberi yapan haber ajansını, “tetikçilikle”suçladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.