• BIST 9553.73
  • Altın 3807.721
  • Dolar 37.9285
  • Euro 41.0887
  • Lefkoşa 23 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

“Mont Pelerin'de sonuç alınması Türkiye'ye bağlı”

Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis, Mont Pelerin'de bir sonuç alınmasının tamamen Türkiye'nin gerçek arzusuna bağlı olduğunu söyledi.
“Mont Pelerin'de sonuç alınması Türkiye'ye bağlı”

Anastasiadis, başlayan diyalog aracılığıyla, “Kıbrıs konusunda karşılaştığımız sorunu (garantiler ve güvenlik) aşmak amacıyla gerekli koşulların oluşturulmasını umuyorum” dedi.

Lefkoşa'da gerçekleştirilen bir etkinliğe katılımı sırasında, Anastasiadis’ten,  garantiler ve güvenlik konularında, bugğn Mont Pelerin'de başlayacak tartışmaları değerlendirmesi istenerek iyimser olup olmadığı soruldu.

Kıbrıs Rum tarafının yeterince hazır olup olmadığı sorusuna Anastasiadis,“hem yeterince hazırız hem de her gün iletişim içinde bulunduğumuz Yunanistan hükümeti ile tamamen uyum içindeyiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler