DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun, daha önce kullandığı, Kıbrıs sorununda “ulusal tsunami” ifadesinin ardından iç cephede başlayan tartışmalara, dün düzenlenen basın toplantısında “hava güneşli ve muhteşem” diyerek son verdiği bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, “Averof sayfayı çevirdi” başlıklı haberinde, Neofitu’nun dünkü basın toplantısında, Başkanlık Sarayı’nda kriz yaratan ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in hoşuna gitmeyen “ulusal tsunami” ifadesiyle, Rum tarafıyla ilgili olmayan bazı icraatlardan kaynaklanacak sonuçları kastettiğini söylediğini yazdı.
Habere göre Neofitu, Anastasiadis ile içtikleri sabah kahvelerinin son bulduğuyla ilgili haberlere ilişkin, böyle bir şey olmadığını ve iktidar partisiyle Başkanlık arasındaki ilişkilerin mükemmel olduğunu kaydetti.
Kıbrıs sorununda ulusal birliğin gerekliliğine vurgu yapan Neofitu, AKEL ile Başkanlık arasındaki karşılıklı suçlamaların her zaman var olduğunu; ancak Kıbrıs sorununun kritik safhada da değil, “sınır safhasında” olduğunu belirtti.
Neofitu, iki toplumlu ve iki kesimli federasyonla ilgili çabaların devam ettiğini ve üç büyük parti olan DİSİ, AKEL ve DİKO’nun, müzakerelere kaldığı yerden devam edilmesi taraftarı olduğunu söyledi.
“Kıbrıs sorununa garantiler ve askerin adada kalması halinde çözüm bulunamayacağını” söyleyen Neofitu, NATO’ya üyelik konusunun da tartışmaya açık olmadığını belirtti.
Alithia gazetesinin haberine göre ise Neofitu, NATO’ya üyeliğin Kıbrıs sorununun çözümünü sabote edeceğini söyledi.
Neofitu, Kıbrıs sorununun çözümünün ardından da NATO üyeliğinin söz konusu olmaması gerektiğini; çünkü böyle bir durumda, çözümün tüm siyasi güçler (AKEL ve Rusya) tarafından desteklenmeyeceğini kaydetti.
Neofitu “Ulusal Tsunami” konusunda “Sayfayı Çevirdi”
DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun, daha önce kullandığı, Kıbrıs sorununda “ulusal tsunami” ifadesinin ardından iç cephede başlayan tartışmalara, dün düzenlenen basın toplantısında “hava güneşli ve muhteşem” diyerek son verdiği bildirildi.


- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




- 14:50 - Gardiyanın evinde çok sayıda gizli ve özel belge bulundu
- 14:18 - Seyir halindeki polis aracı yandı
- 14:17 - AFAD duyurdu: İstanbul’da 6.2 büyüklüğünde deprem
- 11:48 - Kayıp genç aranıyor
- 11:46 - Kıbrıs Sorunu: Müzakereciler gelecek hafta başı görüşecek
- 09:42 - Özgür Özel, Birinci Meclis önüne çağrı yaptı: Anıtkabir’e yürüyüşümüz engellenemez!
- 09:36 - Cuma günü yağış bekleniyor
- 18:06 - Ali Mustafa ve Raja Sharıq AMIN hayatını kaybetti!
- 18:00 - "OH NE ALA!" – Kudret Özersay’dan Taşınmaz Mal Komisyonu tepkisi
- 14:40 - Trafik kazası! 2 Ölü 6 yaralı!
- 14:25 - DAÜ'de Müdür Atama Huzursuzluğu!
- 14:17 - Yeni Meclis’te ilk temsili Genel Kurul: Gündem ‘Çocuk Hakları’
- 13:30 - Üç ilçede eş zamanlı asayiş ve trafik denetimi
- 10:25 - Sendikalardan Bekirpaşa Lisesi’ne Dayanışma Ziyareti
- 09:56 - Harmancı’dan Sert Tepki: “Gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar”
Atatürk'ün ilk kez yayınlanan fotoğrafları
Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları
Beş bin yıllık problem: İyi karpuz nasıl seçilir
Karpuz kilo yapar mı?
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Detay Kıbrıs | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.