• BIST 9447.97
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Lefkoşa 21 °C
  • Mağusa 23 °C
  • Girne 22 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 23 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

“Okul kapatmayalım, okul açalım”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nı okulların öğretmen ve altyapı ihtiyaçlarını çözmeye çağırdı.
“Okul kapatmayalım, okul açalım”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nı okulların öğretmen ve altyapı ihtiyaçlarını çözmeye çağırdı.

KTÖS, “14 öğretmen münhali ile 45 öğretmen ihtiyacının nasıl karşılanacağını, 80 özel eğitim öğretmeni isterken 6 özel eğitim münhalini nasıl paylaştıracağımızı, 20 müdür muavini isterken 10 münhalin açıkları nasıl kapatacağını, 16 müdür isterken 10 tane münhalin nerelerde kullanılacağını, neden hiç öğretmen yardımcısı ve okul psikoloğu münhali açılmadığını merak ediyoruz” dedi.

KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş tarafından yapılan yazılı açıklamada, yeni okullar veya ek derslikler yapmak yerine, okulların birleştirildiği, kapatıldığı veya birleştirerek sınıflardaki öğrenci sayısının artırıldığı savunuldu.

Kamusal okullarda taşımacılık, öğretmen ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı çalışanları maaşları dahil devletin eğitim bütçesinden ayırdığı payın 37 milyon Euro olduğunu, ancak Hala Sultan İlahiyat Koleji ve yanındaki camiinin yapım maliyetinin 33 milyon Euro civarında olduğunu savunan Maviş, bunun “eşitsizlik ve ayrımcılık” olduğunu kaydetti.

“OKUL KAPATMAYALIM, OKUL AÇALIM”

Maviş, “okul kapatmayalım okul açalım” diyerek, okullarda “merkezileştirme” anlayışının başarılı olduğunu söyleyemeyeceklerini, buna örnek olarak 14 köyün taşındığı İskele Şehit İlker Karter İlkokulu ve 8 köyün taşındığı Geçitkale İlkokulu’ndaki altyapı eksikliklerini gösterdi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı’nın okulların öğretmen eksikliği ve altyapı eksikliklerini, bölgelerin yeni okul ihtiyaçlarını tamamlamak için somut projeler üretmek yerine, okul birleştirmekten ve okul kapatmaktan bahsettiğini savunan Maviş, bu konuda eleştirilerde bulundu ve yeni okul projesi üretmeden okul birleştirmek ve beraberinde öğretmenleri başka okullara göndermenin “günü kurtarma operasyonu” olduğunu öne sürdü.

“Ülkede 160 okul olduğunu, ancak 192 camiye yeni camii inşaatlarının eklenmeye devam ettiği” görüşünü kaydeden Maviş, öğretmen alımı, yeni okul ve ek derslik yapımı için kaynak bulunamazken, cami yapımı ve imam ile müezzin alımı için kaynak yaratıldığını savundu.

“AÇILAN MÜNHALLER VE ALINAN ÖNLEMLER YETERSİZ”

Maviş, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın kısa, orta ve uzun vadeli projelerini açıklamasını isteyerek, şöyle devam etti:

“14 öğretmen münhali ile 45 öğretmen ihtiyacının nasıl karşılanacağını, 80 özel eğitim öğretmeni isterken 6 özel eğitim münhalini nasıl paylaştıracağımızı, 20 müdür muavini isterken 10 münhalin açıkları nasıl kapatacağını, 16 müdür isterken 10 tane münhalin nerelerde kullanılacağını, neden hiç öğretmen yardımcısı ve okul psikoloğu münhali açılmadığını merak ediyoruz.

Yeni okullar veya ek derslikler yapmak yerine; okul birleştirmek, okul kapatmak, birleştirerek sınıflarda öğrenci sayısını daha da artırmak, kalabalık sınıflardan bunalan aileleri özel okullara kaçırmak ve ‘konteyner sınıflarla idare edelim’ anlayışının nasıl geliştiğini merak ediyoruz.

‘Okulumuza dokunma’ diyoruz. Sayın Bakanı; somut öneriler yapmaya, eğitim şurasında alınan kararları uygulamaya, okulların öğretmen ve altyapı ihtiyaçlarının çözmeye davet ederiz.”

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler