• BIST 9765.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Lefkoşa 12 °C
  • Mağusa 11 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 11 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 5 °C

"Önce İnsan, Önce İş Güvenliği" semineri düzenlendi

"Önce İnsan, Önce İş Güvenliği" semineri düzenlendi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesi Müdürlüğü tarafından,"4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" kapsamında, “Önce İnsan, Önce İş Güvenliği" sloganıyla, Atatürk Kültür Merkezi’nde iş sağlığı ve güvenliği sempozyumu düzenlendi.

Sempozyuma Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Bakanlık bürokratları, ilgili sivil toplum örgütü ve sendika temsilcileri ile iş sağlığı ve güvenliği firmalarının temsilcileri katıldı.

BAYHANLI

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı, amaçlarının kamuoyu bilincini arttırmak, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tüm paydaşları bir araya getirerek görüşlerini almak ve ilerde atılacak adımlarda bu önerilerden faydalanmak olduğunu ifade etti.

İş sağlığı ve güvenliğinin bir kültür işi olduğunu kaydeden Bayhanlı, alınacak önlemlerin hep para ile ölçülmeye çalışıldığını, ancak pratik önlemlerle kazaların önüne geçilebilineceğini söyledi. Bayhanlı, işyerlerinde risk değerlendirme ile ilgili bilinç arttıkça, iş yerlerinde meydana gelen iş kazaları ve meslek hastalıklarının azaltılabileceğini belirtti.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da iş sağlığı ve güvenliğinin dünyada ve KKTC’de önemine işaret ederek, dünyada her yıl 340 bin kişinin iş kazasından, 2 milyon kişinin ise iş hastalıklarından öldüğünü kaydetti.

Gürpınar, KKTC’de ise son 20 yılın statistiklerine bakıldığında her yıl 250-260 civarında kayıtlı iş kazası meydana geldiğini, ortalama 6 kişinin ise hayatını kaybettiğini söyledi.

“İş sağlığı ve güvenliği alanında, yapacak çok işimiz var” diyen Gürpınar, 2014’ün son aylarında bakanlığın 6 maddeden oluşan bir önlemler paketi oluşturduğunu hatırlattı.  Önlemler paketinin bir nevi yol haritası olduğunu belirten Gürpınar, bu önlemlerin bir kısmının yasal düzenlemeler gerektirdiğini de ifade etti.

Bakanlığın iş sağlığı ve güvenliği alanında ilgili sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde eğitim programları sürdürdüğünü belirten Gürpınar, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlık kursu açtıklarını, kursu başarıyla tamamlayacak kursiyerlerin, iş yerlerinde risk değerlendirme yapma yetkisine sahip olacağını ve risk analizi yapan işletme sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Devletin denetim perfomansını yükseltmeyi amaçladıklarını kaydeden Gürpınar, bütçe imkânları ölçüsünde, kısıtlı sayıda da olsa denetim memuru istihdam etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Gürpınar iş sağlığı konusunda AB standartlarına ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Sempozyum,  açılış konuşmalarının ardından, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sivil toplum örgütleri temsilcileri, iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarına örnek olan işletme temsilcileri ve sendika temsilcilerinin konuşmalarıyla devam etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler