(MHA)
3200 adet yumurtlayan tavuk ile günde ortalama 3000 civarında yumurta üreten Özgür Tavukçuluk gelen taleplerden memnun olduğunu belirtti. "Henüz yeni olan işletmelerinde free range tekniği ile tavukların, yetiştiği ve bütün yemleri ise kendilerinin ekip biçtiği ve yemlerin dahi tamamen organik olduğunu, ve bu şartlarda yetişen tavuklardan yumurtalar elde edildiğini belirten üretici şimdilerde talepten memnun olduğunu belirtti.
HEDEFİ BÜYÜK..
Henüz yumurtlamayan 4000 tavuğun da bulunduğu çiftlikte tavuk sayısını daha da arttırarak sadece Gazimağusada değil, Kuzey Kıbrıs’ın tüm bölgelerinde adını duyurmayı hedefleyen Özgür Tavukçuluk, Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Mutluyaka'daki çiftliğe isteyen herkesin gelip ziyaret edebileceğini belirten Taşkın Öztemiz okullardan öğrencilerinde sıkla çiftliği ziyaret ettiğini belirtti.
HEM KAPALI HEM AÇIK ALANDA OTLATIYOR.
Yaklaşık 3 dönüm araziye kurulu tesiste tavuklara hem kapalı alan da hem de açık alanda, kendi ürettikleri drifil ve buğday’ları yiyerek besleniyor ve otlatma imkanı buluyorlar.
Organik yumurta üretimine 1 yıl önce başlayan Taşkın Öztemiz tarlasının büyük bir bölümüne tavuklar için yonca ve buğday ekti.
Tamamen oranik bir ortamdan tavukların yetiştiğini vurgulayan Öztemiz, hiç bir şekilde ilaç kullanmadığının altını çizdi. Tavukların tamamen katkısız bir ortamda bulunmasından dolayı daha az ve diğer çiftlik yumurtalarına göre daha küçük yumurta elde ettiklerini ancak diğer markaların yumurtalarından sağlıklı olduğunu dile getirdi.
ÖZ SERMAYE İLE 7200 TANE TAVUKLA ÜRETİME BAŞLANDI
Organik yumurta üretmek için öz sermayesi ile kurduğu çiftliğindeki tavukların bakım, temizlik ve beslenme ihtiyaçlarıyla kendisinin ilgilendiğini ifade eden Çiftlik sahibi Taşkın Öztemiz hedefinin çiftliğinde yetişen tavuk ve günde aldığı organik yumurta sayısını artırarak üretmek olduğunu söyledi.
Profesyonel tavuk çiftliği kurmak yerine geniş arazide Dünyanın bir çok bölgesinde kullanılan bir yöntem olan Freeerange (Serbest- özgür dolaşan) sitamini kullanarak organik yumurta üretmeyi tercih ettiğini belirten ve ürettiği organik yumurtaları kentte faaliyet gösteren marketler kanalı ile tüketiciye ulaştıran Öztemiz şöyle devam etti:
"Küçük kafeslerde, oturduğu yerde ilaç desteği ile önündeki yemi yiyen, sadece yumurta yapan tavuk yerine geniş alanda istediği gibi gezen ve arazideki arzu ettiği otu, yaprağı yiyen tavuklardan organik yumurta almak istedim. Arazimin büyük bir kısmına tavuklarımın beslenmesi için yonca ektim. Tavuklar bu alanlarda yayılıyor.. Yumurtalar düzenli olarak araziden toplanıyor. Halka organik yumurta sağlamak için kurduğum bu çiftlikte organik yumurtaya olan talebi karşılamayı amaçlıyorum.”
YUMURTAYI KESİNLİKLE YIKAMADAN TÜKETİN
Basit bir konu gibi görünse de aslında önemli olan ve herkesin bilmesi gereken bir konu olduğuna değinen Taşkın Öztemiz yumurtanın kesinlikle yıkanmaması gerektiğini söyledi.
Basınçlı su ile yıkanan yumurta, dışında bulunan kirin yumurta üzerinde bulunan küçük hücrelerden içeriye girdiğini bu nedenle yumurtanın yıkanmadan tüketilmesi gerektiğini vurguladı.
Çift sarılı yumurtaların hormon ile bir ilgisi olmadığına değinen Öztemiz Yeni yumurtlamaya başlayan tavuklarda görülebileceğini söyledi.
Taşkın Öztemiz son olarak İnsanlar için organik yumurta üretmekten büyük zevk aldığını kaydederek bu tür organik üretim yapacak olanlara da destek vereceğini belirtti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.