VÜCUTTAKİ HÜCRELER YENİLENİR
Oruç tutmak yaşlılık genlerini baskılar, vücudu onarır. Vücutta eskimiş, yaşlanmış, zarar görmüş hücreler ortadan kaldırılır. Oruçla birlikte beyin hücrelerinde nörotrofik faktörler denen (BDNF) kimyasal maddeler artar ve bu sayede de beyin hücreleri yenilenir. Oruç, kansere karşı koruma sağlar. Oruç sırasında IGF-1 düzeyleri düşer, vücut yağ yakma moduna girer. Hasara uğramış hücrelerin yerine genç ve dinamik hücreler ortaya çıkar.
KİLO VERDİRİR AMA…
Oruç tutmak metabolizmayı yavaşlatmaz ve yağ yakımına neden olur. Orucun ilerleyen saatlerinde karaciğer ve kaslarda depolanan şeker biter ve vücut glikoz yerine yağ yakma moduna geçer. Kan yağları, karaciğerde depolanan yağlar ve karında biriken yağlar yakılmaya başlanır ve kilo verilir. Fakat iftar ve sahur arasında aşırı gıda tüketmek, dengesiz beslenmek, çok fazla rafine karbonhidrat ve rafine yağ tüketmek, tam tersi vücutta yağlanmaya ve kilo alımına neden olabilir.
RAMAZANDA VİTAMİN KULLANILMALI MI?
Çeşitli, dengeli, yeterli, taze, temiz, organik, bütün işlenmemiş besinler yeterli miktarlarda tüketilirse vitamin ve mineral takviyesine gerek kalmaz. Bitkisel besinlerden sebzeler, yeşillikler, baklagiller, kuruyemişler ve meyveler, hayvansal gıdalardan organik ve taze et, yumurta, balık ve süt ürünleri yeterli ve dengeli olmalıdır. Yüzde 70 bitkisel, yüzde 30 hayvansal besin ile vitamin almaya gerek yoktur.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.