Karpaz’da Eko Turizm battı
Karpaz bölgesinde faaliyet gösteren toplam 14 eko turizm işletmesinin durumunun son derece kötü olduğu ve batmış durumda oldukları belirtiliyor. Turizmci Zekai Altan, Karpaz bölgesindeki eko turizmi ve eko turizm işletmelerinin yaşadığı sıkıntıları Detay’a anlattı.
Eko turizm işletmelerinin yeterli müşterisi olmadığını belirten Zekai Altan, “para yok, müşteri yok” dedi.
Rana SARRO
Karpaz bölgesinde faaliyet gösteren toplam 14 eko turizm işletmesinin durumunun son derece kötü olduğu belirtiliyor.
Turizmci Zekai Altan, Karpaz bölgesindeki eko turizmi ve eko turizm işletmelerinin yaşadığı sıkıntıları Detay’a anlattı ve “para yok, müşteri yok” dedi.
Eko turizm işletmelerinin yeterli müşterisi olmadığını; çok kötü ve batmış durumda olduklarını belirten Zekai Altan, bunu mevcut sisteme ve devlet politikası olmamasına bağladı.
Ülkede yaşanan mevcut ekonomik sıkıntı ve charter seferlerinin yetersizliği nedeniyle müşteri olmadığını anlatan Zekai Altan, eko turizmin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
“DEVLET POLİTİKASI OLMALI”
Eko turizm politikasına devletin herhangi bir desteği olmadığını söyleyen Zekai Altan, eko turizmin varlığı ve sürdürülebilirliği için çevre, doğal ve kültürün önemine dikkat çekti.
Bir süre önce Kıbrıs Türk Eko Agro Turizm Kooperatifi kurulduğunu ve işletmelerin tanıtımından, Kalkınma Bankası borçlarına, üretimine ve zorunlu ürün satışına kadar geniş bir politika belirlendiğini anlatan Altan, bu konuda hükümet nezdinde girişimlerinin bulunduğunu ancak henüz sonuç alınamadığını söyledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.