Komite başkanı Debbie Wasserman Schultz, DNC'nin bilgisayar ağına sızılmasını 'ciddi bir ihlal' olarak tanımladı.
Schultz, bilişim ağının güvenliğinin sağlanması ve sisteme girenlerin temizlenmesi için de bir siber güvenlik şirketi tutulduğunu ifade etti.
Sistemin hacklendiği Washington Post gazetesinin haberiyle ortaya çıktı.
DNC yetkilileri, kişisel veya mali bilgilerin ifşa edilmediğini yalnızca e-posta ve yazışma trafiğinin çalındığını söyledi.
Demokratlar, 'iki farklı tecrübeli rakip' olarak tanımladıkları hackerların sistemden temizlendiğini ve ihlalin de Nisan ayında fark edildiğini kaydetti.
Siber güvenlik şirketi CrowdStrike "Her iki rakip de Rusya hükümetinin çıkarına geniş çaplı siyasi ve ekonomik casusluk faaliyetlerine karışıyor ve Rusya hükümetinin güçlü ve oldukça yetenekli istihbarat servisleriyle yakından bağlantılı olduklarına inanılıyor" açıklaması yaptı.
Washington Post'un haberine göre Rus hackerlerin hedefinde olan diğer kuruluşlar arasında başkan adayları Hillary Clinton ve Donald Trump'ın ağları ve bazı Cumhuriyetçi siyasetçiler de bulunuyor.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin Nato'dan çıkması tavsiyesinde bulunan ve Putin'i beğendiği bir isim olarak niteleyen Trump hakkında övgüyle konuşmuştu.
DNC başkanı Wasserman Schultz, "Sistemimizin güvenliği operasyonumuz ve kampanyayı yürütenlerin, beraber çalıştığımız kurumların güveni için kritik önemde" dedi ve "Sızıntıyı fark ettiğimizde, buna ciddi bir ihlal olarak yaklaştık ve derhal siber güvenlik kuruluşu CrowdStrike'a danıştık" diye konuştu.
Rusya'dan bazı hackerlar da ABD Başkanı Barack Obama'nın tasnif dışı e-postalarını 2015 yılında hacklemekle suçlanmıştı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.