• BIST 9380.95
  • Altın 3945.297
  • Dolar 38.0485
  • Euro 43.0746
  • Lefkoşa 17 °C
  • Mağusa 15 °C
  • Girne 18 °C
  • Güzelyurt 15 °C
  • İskele 15 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Ankara 0 °C

Rusya’dan NATO’ya gözdağı

Deniz doktrininde değişiklik yapıldı
Rusya’dan NATO’ya gözdağı

Rusya’nın NATO Büyükelçisi Alexander Grushko, bu durumu siyasi bir oyun olarak niteledi ve bunun tüm Avrupa açısından ağır jeopolitik sonuçları olabileceğini belirtti. LifeNews kanalına konuşan Grushko, “NATO’nun genişlemesinin yaratacağı tehlikenin ve olası kötü sonuçlarının, Brüksel ve diğer Avrupa başkentlerindeki yetkililerin farkında olduğunu umuyorum” dedi.

DENİZ DOKTRİNİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Batı ile gerginlik yaşayan Rusya, haftasonu doktrinini yenilemişti. Başbakan Yardımcısı Dmitriy Rogozin, ‘NATO’nun doğuya doğru genişlemesi nedeniyle’ deniz doktrininde değişiklik yapma gereği duyduklarını açıklmaıştı. Yapılan yeni düzenlemeye göre, Arktika ve Atlantik de Rus donanmasının ilgi alanları arasına alındı. Ayrıca, donanmanın Kırım’daki varlığının genişletilmesi hedefleniyor.

Rusya’nın Aralık ayında kabul ettiği doktrinde, NATO’nun doğuya doğru genişlemesi Rusya’nın güvenliği açısından bir tehdit olarak nitelendirilmiş ve NATO buna karşılık olarak Baltık ve Doğu Avrupa ülkelerinde 5 bin asker, tank ve ağır silah üslendirme kararı almıştı.

 

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler