Sağlık Bakanı Filiz Besim bugün 112 Komuta Merkezi ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Adli Tıp Birimi’nin açılışını yaptı.
Açılışlara, Sağlık Bakanı Filiz Besim’in yanı sıra Polis Genel Müdür I. Yardımcısı Barbaros Savaşçı, Müsteşar Ömer Gür ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı ile sağlık personeli katıldı.
Bakan Besim ilk olarak 112 Komuta Merkezi açılışını yaptı. Açılış kurdelesini kesen Besim, merkezi gezdi, daha sonra Adli Tıp Birimi’nin açılışı gerçekleştirildi.
“TOPLUM VE İNSANA DOKUNAN İKİ MERKEZ”
Sağlık ve toplum için bugün iki anlamlı merkezin açılışını yaptıklarını söyleyen Besim, iki merkezin de topluma ve insana dokunan merkezler olduğuna vurgu yaptı.
Besim, 112 Komuta Merkezi ile çağrı merkezinin ayrılması için yeni bir bölüm yapıldığını, böylece çağrıların sağlıklı bir şekilde alınacağını ve komite merkezinde sağlıklı bir şekilde yönlendirileceğini söyledi.
112 Acil Servis’in en güçlü ve en organize olması gereken merkezlerden biri olduğunu belirten Besim, merkezin bir başarı öyküsü olarak tanımlanabileceğini ifade etti.
Besim, polis ile de telsiz irtibatı sağlandığını, alınan çağrıların polis tarafından da duyulacağını, 112 Acil Servis ile polisin entegrasyonunun yapıldığını belirtti.
Hedefin tüm müdahale birimleri ile bu entegrasyonu sağlamak olduğunu dile getiren Besim, 2004 yılında kurulan 112 Acil Servisin, 16 acil merkezi ve 30 ambulanstan oluşan ciddi bir organizasyon ağından oluştuğunu kaydetti.
Besim, 112 ile acil servisleri ayırıp efektif ağ kurmayı amaçladıklarını söyleyerek, 112’lerde paramediklerin çalışacağını, ambulans şoförlerinin de eğitim alarak paramedik olacağını belirtti.
“YASA VE BAĞIMSIZ YAPI ŞART”
Adli Tıp Birimi’nin bina açılışı ile ilgili de kurumun oluşmasını hedeflediklerini ancak bunun için yasanın çıkarılması ve bağımsız bir ünitenin kurulması gerektiğini söyleyen Besim, ülkede sadece bir adli tıp uzmanı bulunduğunu kaydetti.
Besim, adli tıp uzmanı İdris Deniz’e adli antropolog Deren Çeker’in de katılması ve çalışmalarını yürütebilecekleri birimin de devreye girmesiyle, daha bilimsel çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Bakan Besim, PGM Müdür Yardımcısı Barbaros Savaşçı ile PGM İletişim Müdürü Erdal Şanlıdağ’a katkılarından dolayı plaket sundu.
Sağlık Bakanı Besim, 112 Komuta Merkezi ve Adli Tıp Birimi’nin açılışını yaptı
Sağlık Bakanı Filiz Besim bugün 112 Komuta Merkezi ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin Adli Tıp Birimi’nin açılışını yaptı.


- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




- 19:14 - Metsola: AB, BM çerçevesi içerisindeki çabaları destekleyecek
- 18:38 - Polis memuru aday adayları temel eğitimlerine başladı
- 18:21 - “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” Genel Kurul’a sevk edildi
- 18:12 - Fırtınamsı rüzgârlar yarın 12.00’ye dek sürecek
- 18:10 - Su krizi, ormansızlaşma ve iklim değişikliği tehdidine dikkat çekildi
- 12:46 - Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde Dünya Şiir Günü Coşkusu
- 12:23 - Güney Kıbrıs’ta tutuklu bulunan Alman emlakçının davası 2 Nisan’a ertelendi
- 12:12 - Turizmde Türkiye ve KKTC arasında yeni işbirlikleri gündemde
- 11:59 - Son dakika! Yavaş'tan ön seçim açıklaması: 'Pazar günü İmamoğlu için oy vereceğim'
- 11:37 - İBB soruşturması devam ediyor: Ali Nuhoğlu 40 milyon lirayla yakalandı
- 11:26 - Yakın Doğu Üniversitesi’nde Uluslararası Veteriner Hekimliği Eğitimi
- 11:11 - Gazimağusa’da Trafik Kazası: Bir Yaya Ağır Yaralandı
- 11:08 - Gözaltına alınan İmamoğlu’nun hesabından yeni paylaşım: Dayanışmanın ve umudun önünde hiçbir güç duramaz
- 11:06 - Ertuğrul Özkök: 48 saatlik paniğin nedeni, AKP kalelerinden gelen son anket sonuçları mı?
- 11:05 - İsmail Saymaz'ın avukatı: İBB operasyonu sırasında etkili gazetecilik yapmasını engellemek için gözaltına aldılar
Atatürk'ün ilk kez yayınlanan fotoğrafları
Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları
Beş bin yıllık problem: İyi karpuz nasıl seçilir
Karpuz kilo yapar mı?
12345678
Kılıçdaroğlu: Bugün dünden daha fakirsen tek sebebi Erdoğan
Kılıçdaroğlu yeni video yayınladı: İlk turda bitirelim, haydi!
KAYAD'dan "Kızımın hikayesi…"
Lefkoşa Küçükkaymaklı'daki ölümlü kazanın görüntüleri ortaya çıktı!
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Detay Kıbrıs | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.