Ada’nın ilk ve tek hayvan hastanesi

15 Kasım’da hizmete giren ve 25 Milyon Dolar’a mal olan Ada’nın ilk ve tek üniversite Hayvan Hastanesi olan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, tüm evcil hayvanlara sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

Hasta olup da hayvan hastanesine getirilen hayvanların dışında, hastane bünyesinde bulunan 8 laboratuarın, ülkedeki hayvancıların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir yapıya sahip olduğu da belirtildi.

Rana SARRO

Ada’nın ilk ve tek üniversite Hayvan Hastanesi olan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, tam donanımlı modern ekipmanı, kullanışlı tasarımı ve konularında uzman akademik personeli ile öğrencilerine klinik eğitimi, hastalarına da sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da kendisini kanıtlamış Veteriner Fakültelerinin, Hayvan Hastanelerinin projelerinden esinlenerek tasarlandığı belirtilen Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nin, öğrencilerine tam donanımlı hastane ortamında bire bir uygulama yapma ve eğitimlerini sürdürme olanağı sunarken Ada’daki tüm hayvan sahiplerine de hizmet vermeyi hedeflediği kaydediliyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ni ziyaret ederek, bilgi alan Detay ekibi, hasta kabulünden başlayarak hasta taburcu edilene kadar gelişen süreçleri birebir dinleme şansı buldu.

Tüm dünyada özellikle sağlık alanında tek sağlık konsepti adıyla yeni bir anlayış olduğu, insan sağlığı ile hayvan sağlığının ayrılmaz bir bütün olduğuna dikkat çekildi.

TÜM EVCİL HAYVANLARA HİZMET

15 Kasım’da hizmete giren ve 25 Milyon Dolar’a mal olan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Yeni Binası ve Hayvan Hastanesi, tüm evcil hayvanlara sağlık hizmeti vermeye devam ediyor.

Yrd. Doç. Dr. Osman Ergene’nin Başhekim olarak atandığı Hayvan Hastanesi’nin muayene odaları, teşhis laboratuarı, ameliyathaneleri, görüntüleme merkezleri ve araştırma laboratuarları ile tüm evcil hayvanlara hizmet veriyor.

Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi’nin, aynı zamanda da serbest çalışan Veteriner Hekimler ile de işbirliği içerisinde tüm hastalıkların çözüm merkezi olduğu belirtiliyor.

MUAYENE, AMELİYATHANE VE YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİ MEVCUT

Poliklinik ve yataklı hasta hizmeti vermek üzere 767 m2 kapalı alanda bulunan hayvan hastanesinde resepsiyon ve hasta kabul bölümü, bekleme salonu, 4 adet genel muayene odası ( her biri 125 m2), 1 adet özel muayene odası (13 m2), tıraş ve banyo odası, tedavi alanı (53 m2), yataklı hastalar için hospitalizasyon odaları (her biri 7 m2), eczane, merkezi tanı laboratuvarı (25 m2), dijital röntgen odası (10 m2), ultrason ve endoskopi odası (9 m2), ameliyat öncesi hazırlık odası, sterilizasyon odası, biri yumuşak doku biri de ortopedik cerrahi için olmak üzere iki adet ameliyathane (22 ve 15,5 m2), ve post-operatif yoğun bakım üniteleri (her biri 7 m2) bulunuyor.

İLK KEZ DİJİTAL RÖNTGEN KULLANILAN HASTANE

Tasarımı ile göz dolduran Hayvan Hastanesi, aynı zamanda da en son teknoloji ile donatılmış ekipman ve cihaza sahip. Özellikle tam donanımlı merkez tanı laboratuvarı ile hastalık tanısında kısa sürede kesin sonuç verildiği belirtiliyor. Veteriner Fakülteleri arasında ilk kez dijital röntgen kullanılan hastane özelliğini taşıyan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde göz operasyonları için kullanılan göz mikroskobu, renkli dopler ve ultrsonografisi, laser cihazı, endoskopi ve laboratuvar cihazları da bulunuyor.

VETERİNER HEKİMLER DE YETİŞTİRİLİYOR

Veteriner Fakültesi eğitiminin uygulama kısmında öğrenciler için büyük bir merkez olan Hayvan Hastanesi’yle, alanında uzman, yetenekli yeni Veteriner Hekimler yetiştirilmesinin planlandığı da belirtiliyor.

Hastane’nin veteriner hekimleri ile Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, referans hastanesi ve referans laboratuarı olan Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi ile ilgili gazetemize bilgi verdi.

SAVAŞAN: TAM DONANIMLI BİR HASTANEYİ ÜLKEMİZE KAZANDIRDIK

Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Yakın Doğu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nin kurulmasının nedeninin, Kurucu Rektör Suat Günsel’in sağlığı bir bütün olarak görmesinden kaynaklandığını vurguladı.

5 katlı yapı olan Hayvan Hastanesi’nin, KKTC’deki hayvancıların, hayvanlarını en iyi şartlarda yetiştirmesi, hayvanların hasta olmadan koruyucu hekimlik hizmeti alabilmesini bir referans hastanesi ve laboratuarı olarak sağlayacağını söyleyen Savaşan, şöyle konuştu:

“Artık dünyada tek tıbbın konuşulduğu, hayvan ve insan sağlığının ayrı tutulmadığı günümüzde, KKTC’de de YDÜ öncülüğünde, insan ve hayvan sağlığı kontrol altında tutulacak. 5’inci kattaki 8 tane laboratuarımızda, hasta olup da buraya gelen hayvanların dışında, bölgelerde hayvancılarımızın, üreticilerimizin tüm ihtiyaçlarını laboratuar anlamında karşılayacak bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla, unutmamak gerekir, sağlıklı insan için sağlıklı hayvan gerekir. İşte biz de sağlıklı hayvan olabilmesi için, tüm kabiliyetlere sahip tam donanımlı bir hastaneyi ülkemize kazandırdık.”