Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı dün Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’nı ziyaret ederek Sendika Başkanı Nihat Şencan ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.
Görüşmede, her meslek dalından dernek, birlik, oda ve sendikaları ziyaret ettiğini ve sivil toplum örgütlerine büyük önem verdiğini kaydeden Akıncı, Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası’nın insan yaşamıyla ilgili bir meslek kolunun örgütlü olduğu sendika olmasından ötürü ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.
Akıncı, sağlık alanında ciddi sorunlar bulunduğunu, başta Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi olmak üzere sağlık kuruluşlarındaki ciddi eksiklikler ve olumsuzluklar yanında sağlık personelinin de yaşadıkları sıkıntıları bildiğini ifade ederek,
“Hastanelerimizin, devlete, topluma yakışır şekilde, iç donanımı ve insan kaynakları yanında, çevresiyle, bahçesiyle, otoparkıyla çok daha iyi olmasını arzuluyoruz” dedi.
Sağlık personelinin durumunun da çok önemli olduğunun altını çizen Akıncı, personelin şifa dağıtabilmeleri için koşularının iyi olması gerektiğini vurguladı. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nin ilk MRI cihazının, Başbakan Yardımcısı ve Turizm Bakanlığı görevini sürdürürken, Beklenmedik Giderler Kalemi’nden artırdığı parayla alındığını anımsatan Akıncı, “zaman zaman bunu hatırlatıyorum, çünkü güzel örneklere ihtiyacımız var” diye konuştu.
Görüşmesinde sendika yetkililerine “Dört Boyutlu Siyaseti’ni” de özetleyen Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, cumhurbaşkanının toplumsal konulara duyarlı olması ve sağlık, çevre, trafik gibi konularda rehberlik ederek öncülü yapması gerektiğini vurguladı.
Akıncı, halkın kedisini Cumhurbaşkanlığı görevine getirmesi durumunda, sağlıktaki tüm paydaşlarla bir araya gelerek, uzmanların da hazırlayacağı raporlar ışığında çözüm önerileri üreteceklerini kaydetti.
Şencan: Sn. Akıncı’nın mücadele sürecimize yardımcı olacağına inanıyoruz
Sendika Başkanı Nihat Şencan ise konuşmasında sağlık sektörünün zor bir zor bir süreçten geçtiğini, siyasi iradeyle yaşanan bazı sıkıntılar olduğunu ifade etti. Teşkilat yasalarının 1980’den kaldığını ve günün şartlarına cevap vermekten çok uzak olduğunu söyleyen Şencan, “Aradan 30 yıl geçti. Çok şey değişti. Hasta sayısı artarken personel sayısı artmadı. İmkânlar olduğu yerde sayıyor. Dünya ortalamasında her beş hastaya 1 hemşire düşerken bizde 13 hastaya bir hemşire düşüyor. Sağlığa bu yılın bütçesinde ayrılan pay ise komik” diye konuştu.
Şencan, Akıncı’nın sağlık adına yaptıkları mücadele sürecinde kendilerine yardımcı olacağına inandıklarını sözlerine ekledi.