“Belediyeleri çevirmemiz imkansız”

1 BUÇUK MİLYON’A İHTİYAÇ VAR

Geçitkale Belediyesi’nin sorunlarla boğuştuğu belirtiliyor. Belediye başkanı Hasan Öztaş, Geçitkale’de su ishale hattında ciddi sıkıntı olduğunu ve hattın sökülüp tekrardan döşenmesi gerektiğini savundu. Öztaş, bunun için ise, Belediye’nin 1 buçuk milyon TL’ye ihtiyacı olduğu kaydetti.

 

DEVLET KATKI PAYI YETERSİZ

Geçitkale Belediye Başkanı Öztaş, 2 milyon civarında borç yükü ile devraldığı belediyenin türlü sorunlarla baş etmeye çalıştığını belirterek, belediyeye verilen devlet katkı payının yetersiz olduğunu vurguladı.

Rana Sarro ÖZADALI

Geçitkale Belediyesi’nin sorunlarla boğuştuğu belirtiliyor. Geçitkale’de söküp tekrardan döşenmesi gereken su ishale hattının ciddi sıkıntı yarattığı kaydediliyor. Bunun için ise, Belediyenin 1 buçuk milyon TL’ye ihtiyacı olduğu ifade ediliyor.

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, 2 milyon civarında borç yükü ile devraldığı belediyenin türlü sorunlarla baş etmeye çalıştığını belirterek, belediyeye verilen devlet katkı payının yetersiz olduğunu vurguladı.

Detay Gazetesi’ne konuşan Hasan Öztaş, belediyede araç eksikliğinin yanı sıra, personel yetersizliği olduğunu da belirtirken, personelin sosyal yatırımları konusunda da ciddi sıkıntılar yaşandığını aktardı. Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, belediyede yaşanan sorun ve sıkıntıları gazetemize aktardı:

“1 BUÇUK MİLYONA İHTİYAÇ VAR”

“Belediyeyi büyük bir borç yükü altında devraldım. Yapılan bir duvarı dahi tamam bulmadım. En basiti Geçitkale içi su ishale hattının döşenmesi bile tamam yapılmadığından, bu sebepten büyük efor sarf etmekteyim. Hem maddi hem manevi olarak bu konuda çok sıkıntılar yaşarız. İshale hattını söküp tekrar yapmam için 1 buçuk milyona ihtiyacım var.”

“2 MİLYON CİVARINDA BORÇ”

“Belediye personelinin sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları, yıllarca keyfi olarak yapıldığı için bu konuda da sıkıntı var. Belediyenin bunun yanında 2 milyon civarında borcu var. İç piyasaya olan borcun 350-400 bin liraya yakınını ödedik. Şuan katkı paylarının artırılmasıyla da, bu sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı borcunun yapılandırılmasıyla, bunların ödemesine geçeceğiz.”

“YATIRIMLARINI YAPTIRMA ZORUNLULUĞUMUZ VAR”

“Personelin hem geleceği hem de sosyal sigorta ve ihtiyat sandığındaki eksiklerini tamamlama adına ve daha mutlu, daha huzurlu ve güvenli bir gelecek adına, bu insanların sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarını yaptırma zorunluluğumuz var. Fakat bunlar yıllarca suiistimal edildi. Dolayısıyla da bu yük bizim üzerimize kaldı. Bu işi yapacağız diye soyunduğumuz bu yolda elimizden geleni yapmaya çalışacağız.”

“BU KATKI PAYI İLE BELEDİYELERİ ÇEVİRMEMİZ İMKANSIZ”

“Belediyelerin artırılacak katkı payı ile sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı borçlarının yapılandırılması olacak. Biz de bunu uzun vadeye yaydığımız takdirde ödeyebilme imkanımız olacak. Ben göreve ilk geldiğimde, günlük yani her ay için yatırımlarını yapmaya kalktım. Fakat geçmiş borcu da ödeme şartı var. Belediye her ay maaşlar ödendiğinde aya eksi 15 Bin TL ile aya başlıyor. Yani bu alınan katkı payı ile belediyeleri çevirmemiz imkansız gibi bir şeydir.”

“ARAÇ YOK, PERSONEL YETERSİZ”

“Yine araçlarımızda ve personelde sıkıntı var. personel istihdamında işe göre adam değil adama göre iş yaratılmıştır. Araçlar ise hem yetersiz hem de tamir gerektiriyor. Yani her yönden belediyemizde sıkıntı vardır. Tabi bunları aşmak için çaba sarf edeceğiz. Belediye başkanının elinde sihirli değnek de yoktur ama biz bunları aşmak için çok büyük bir çaba sarf etmekteyiz.”