Kuruluşun hazırladığı rapora göre en büyük risk altındakiler ABD, Çin ve Hindistan'daki şehirler.
Kalküta ile Mumbai ise en büyük tehlike altındaki kentler.
En çok tehdit altındaki sekiz şehir Asya kıtasında. Bu şehirleri ABD'nin Miami kenti izliyor.
Raporda hükümetlere küresel ısınmayı azaltmak için hareket geçme ve felaketlerin zararlarını azaltmaya yönelik programlar başlatma çağrısı yapılıyor.
Raporun yazarı Dr. Alison Doig BBC'ye yaptığı açıklamada büyük kıyı kentlerinde yaşayanların özellikle risk altında olduğunu vurguladı.
Doig "Kalküta, Dakar gibi güneyin mega kentleri ve deniz seviyesindeki yükselmeler ve daha yoğun yağış riski altında bulunan kalkınmakta olan ülkelerde sel felaketleri büyük bir hasara yol açabilir ve yaşamı tehdit edebilir" dedi.
'Florida büyük risk altında'
Alison Doig ABD'nin Florida eyaletinde büyük sel felaketleri yaşanabileceği uyarısında da bulundu.
Doig "Florida'nın tümü tamamen tehdide açık. Rakımı çok düşük. Büyük kısmı geri kazanılmış bataklık. Dolayısıyla iklim değişikliği bu yüzyılda yarım metre artarsa Florida'nın büyük kısmı, Miami'nin de önemli bölümü su altında kalacak" diye konuştu.
Çalışmada önceliğin karbon salımını hızla azaltmak ve fosil yakıtlardan düşük karbonlu enerji kaynaklarına geçip, sıcaklık artışını düşürmek olması gerektiği vurgulandı.
Tehdit altındaki topluluklara evlerini ve geçim kaynaklarını korumak için yardımcı olunması çağrısı yapılırken, yıkıcı fırtına ve sel felaketlerinin etkilerini azaltmak için uluslararası sistemler kurulması istendi.