Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eğitim Fakültesi “Olası Antlaşma Durumunda Kıbrıs’ta Eğitim: Eğitimde Hoşgörü ve Uzlaşma” konulu panel düzenledi.
DAÜ’den verilen bilgiye göre, Prof. Dr. Mehmet Tahiroğlu Salonu’nda dün saat 09.30’da gerçekleştirilen panelde; olası bir antlaşma durumunda Kıbrıs’ta eğitim konusu üzerinde duruldu.
ÜLKER V. OSAM: “IRKÇILIĞIN OLMADIĞI BİR EĞİTİM SİSTEMİ ÖNEMLİ”
Panelin açılışında konuşan DAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, aynı coğrafya üzerinde yaşayan iki toplumun ırkçılığın, ayrımın olmadığı, empati, hoşgörü ve uzlaşı üzerine kurulu bir eğitim sistemine sahip olmasının gelecek nesiller için çok önemli olduğunu vurguladı.
Prof. Dr. Osam, olası bir anlaşma durumunda akademik ve eğitsel olarak çözüme hazır olunması gerektiğini vurguladı.
REKTÖR OSAM: “106 FARKLI KÜLTÜRDEN ÖĞRENCİ VAR”
DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da, “gerçek barışa” ihtiyaç duyulan bir coğrafya üzerinde yaşadıklarına dikkat çekerek, Kıbrıs adasının Doğu Akdeniz’de tüm sıkıntıların ortasında bir coğrafi konuma sahip olduğunu işaret etti.
Prof. Dr. Necdet Osam, DAÜ’de 106 farklı kültürden gelen öğrencinin hiçbir sıkıntı yaşamadan bir arada öğrenim gördüğünü belirterek, öğrencilerin ülkelerinde yaşanan sıkıntıların DAÜ’de yer bulmadığına vurgu yaptı.
Açılış konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pehlivan moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek, Prof. Dr. Abbas Türnüklü, Doç. Dr. Şenel Hüsnü Raman ve Doç. Dr. Sıtkiye Kuter sunumlar gerçekleştirdi.
Panel, dinleyicilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.