Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAU) düzenlediği Yeşil Hattaki Mimarlıklar (Architectures on the Green Line) semineri büyük ilgi gördü. Açılış konuşmasını GAU Yöneticiler Kurulu Üyesi ve Mimarlık-Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç.Dr. Hossein Sadri’nin yaptığı seminerde, misafir master öğrencisi olarak Roma Sapienza Üniversitesi'nden gelen Marika Griffo'ya çalışmalarından ötürü teşekkür edildi. Sadri, daha sonra Roma Sapienza Üniversitesi ile GAÜ arasındaki işbirliğini canlı tutan Yrd.Doç.Dr. Alessandro Camiz’e, Prof. Jose Madrigal'a, Hassina Nafa'ya ve bu seminere katkı koyan diğer öğretim kadrosu, öğrenci ve araştırmacıları bu disiplinlerarası ve uluslararası semineri organize ettikleri için kutladı.
“Yeşil Hat”ın dünyadaki yeri
Seminer Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jose Manuel Pages Madrigal’ın “Yeşil Hat’ın dünyadaki tarihi ve ilk örneklerini anlatmasıyla devam etti.
Madrigal, bu konuda yapılan mimari çalışmalara değindiği konuşmasında dünyanın farklı üniversitelerinden özellikle Londra'daki AA School, Hollanda'da TU Delft, Girne Amerikan Üniversitesi, İngiltere Oxford Brookes Üniversitesi ve Westminster Üniversitesi'nden KAÜ'de araştırma için bulunan öğrencilerin çalışmalarından örnekler göstererek Lefkoşa Yeşil Hat ve Ara bölge hakkında mimari çözümlerle ilgili farklı görüşlerini aktardı.
Projelerden örnekler
Yrd.Doç.Dr. Alessandro Camiz ve Öğretim Görevlisi Hassina Nafa ise Lefkoşa’daki Yeşil Hat konusunda katıldıkları atölye çalışmalarında ortaya konulan projelerden örnekler gösterdiler. Bunun ardından öğrenci ve araştırmacılar Ma'in Abu Shaikha, Paul Dipe, Ceyda Alçıcıoğlu ve Marika Griffo kendi hazırladıkları projeleri sundular. Seminer Roma Sapienza Üniversitesi Master Öğrencisi ve GAÜ Misafir Öğrencisi Marika Griffo'nun hazırladığı film gösterimiyle tamamlandı.