Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında oluşturulan Okullarda Oyun Çizimi projesi başarıyla uygulandı.
Proje kapsamında Lapta ve Girne Maarif Anaokulu ile Oğuz Veli, Karaoğlanoğlu, Hasan Cafer, Alsancak, Çatalköy ve Karşıyaka İlkokullarının bahçesinde çocukların eğlenmesi ve gelişimleri için oyun çizimleri yapıldı.
Girne Belediyesi’yle işbirliği
Oyun çizimleri etkinliklerinin proje sponsorluğunu Girne Belediyesi üstlendi.
Girne’ye bağlı sekiz anaokul ve ilkokula yönelik proje kapsamında düzenlenen oyun çizimi projesi büyük ilgi gördü.
GAÜ Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Aytaç Dilek, projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada “Oyun, çocuk için gerçek bir ihtiyaçtır, onun bedensel, psikolojik, sosyal ve zihinsel gelişimi açısından çok önemlidir. Genellikle kendiliğinden doğan, içten, hür iradeye dayalı olarak ortaya çıkan bir süreç olduğu bilinciyle bu projeyi yaşama geçirdik” dedi.
Oyun, ciddiye alınması gereken önemli bir iş
Yetişkinlerin oyun oynamayı çocuğun eğlenmesine, oyalanmasına yarayan amaçsız bir uğraş olarak gördüğüne dikkat çeken Dilek “Oysa ki oyun çocuk için ciddiye alınması gereken, önemli bir iştir. Oyun, çocuğa kurallara uymayı, sorumluluk almayı, işbirliğini ve diğer insanlara saygılı olmayı öğretir. Ayrıca girişimci olma, tehlikeyi göze alma, karar verme ve problem çözme yeteneğinin gelişmesine yardımcı olan önemli bir unsurdur. Bunların yanı sıra, oyun sırasında çocuğun kendisine olan güvenini geliştirme, duygusal ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamada, kendi kendine yeterli olabilme gibi nitelikler kazandırır” diye konuştu.
Bir çok proje uygulanacak
Aytaç Dilek, “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, Kanser Hastaları Yardım Derneği, Okullarda Eğitim Projesi, Sesli Kitap Projesi ve Kermes Projesiyle birlikte birçok projeyi uygulamaya koyacaklarını anlattı.
GAÜ Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü olarak çocuklar başta olmak üzere toplumun bütün kesimleri için 4 yıldır proje yürüttüklerini, bundan sonra da yürütmeye devam edeceklerini belirten Dilek, son olarak Güçlü Toplum Mutlu Bireyler sloganını 4 yıldır hayata geçirdiklerini vurguladı.