Projeyle ilgili yazılı açıklama yapan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yat limanının uluslararası platformda KKTC için olumlu sonuçlar yaratacağını kaydetti.
Akdeniz çanağında yaklaşık 1 milyona ulaşan yat sayısında her yıl önemli artışlar olduğunu vurgulayan Ataoğlu, bölgedeki marina kapasitesinin yüzde 75'ini oluşturan Fransa, İspanya ve İtalya'da yeni yatırım yerlerinin kısıtlı olduğunu, Batı Akdeniz'in kirlenmesi ve işletme ücretlerindeki artışın Kuzey Kıbrıs ve bölge ülkelerini cazip kıldığını anlattı.
İşletilmekte olan yat limanlarına ilaveten ihtiyaç duyulan kapasitenin karşılanması amacıyla kamu imkânları, yap-işlet-devret modeli ve özel sektör dinamikleriyle yat turizmi için zorunlu altyapının oluşturulmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Ataoğlu, Gazimağusa’nın yat limanı ile dünyaya kapı açacağını belirtti.
Yat limanı ile pek çok seçkin teknenin artık rahatlıkla Gazimağusa’ya uğrayabileceğini, liman sayesinde bu özel teknelerin kış aylarında da ülkeye gelebileceğini belirten Ataoğlu, projenin göreve başladıkları ilk günden bu yana süren çalışmalarının bir ürünü olduğunu ifade etti.
Projenin ülke ve Gazimağusa halkının ihtiyaçlarının ön planda tutulduğu bir sosyal kültür kompleksi şeklinde tasarlandığını da kaydeden Ataoğlu, proje içerisinde yatların konaklama alanları dışında, gümrük binası, kafe, restoran, otopark gibi sosyo-kültürel alanlar da bulunacağını bildirdi.
Ataoğlu, “Kuzey Kıbrıs’ımıza ve halkımıza yakışır bir tesis olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.