Hastanesi’nin 2017 yılında hizmete açılması hedefleniyor..
Girne Amerikan Üniversitesi’nin , “Smart Health” projesi hayata geçiriliyor, Girne’de 67 bin 500 m2 alan üzerine inşa edilecek sağlık yatırımı projesi GAÜ’den sonra yapılmış en büyük yatırım projesi olarak hayat buluyor.
Girne Amerikan Üniversitesi’nin planlamasını 2011 yılında başlattığı ve 2025 yılı vizyonu kapsamında uygulamaya aldığı “Smart Health Projesi”nin, tüm hazırlıkları tamamlandı. Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar tarafından 2011 yılında gündeme alınan Smarth Health Projesi, Yöneticiler Kurulu ve Mütevelli Heyeti’nin onayı ve tüm bürokratik engellerin aşılmasıyla hayata geçiriliyor.
Ülkemiz adına yapılmış en özel ve kapsamlı yatırımlardan biri olması beklenen“Smart Health” Projesi tamamlandığında,Girne’yi “Sağlık ve Eğitim Başkenti” konumuna taşıyacak.1’inci Etap çalışmalarına başlanan proje için Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nden kiralanan 67 bin 500 m2 alan üzerine inşa edilecek sağlık yatırımı projesi Girne Amerikan Üniversitesi’nden sonra bölgede yapılan en büyük yatırım projesi olarak hayat bulacak.
Dünya Sağlık Turizmi
Dünya sağlık turizmi açısından da önemli bir işlev üstlenecek olan projede, Sağlık Köyü, Madde Bağımlılığı ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezleri, Sporcu Tedavi Merkezi, Genetik Araştırma Merkezi ile eğitim ve araştırma odaklı Tıp Fakültesi gibi geniş bir sağlık yatırımları bulunuyor.GAÜ’nün başlattığı projede bisiklet yolları, çevre düzenlemeleri, göl ve ziyaretçilerin doğa ile baş başa kalabilecekleri bir yaşam merkezinin düşünülmüş olması, projeyi özel kılarak önemini artırıyor.
Zorlu bir süreç aşıldı
Girne’nin kaderini değiştirecek proje olarak adlandırılan “Smart Health” konusunda bilgi veren GAÜ Sağlık Yatırımları Koordinatörü Günhan Nalbantoğlu “Zorlu bir süreçten geçen bu proje, ülkemiz ve güzel kentimiz Girne için çok önemli olmasına karşın bir çok bürokratik engellerle karşılaşmış olmamız ne kadar üzücü olsa da, ortaya çıkacak olan bu mükemmel yatırımın bölge ve ülkeye sağlayacağı katkı bizleri şimdiden mutlu etmektedir. Ülkemiz adına yapılan yatırımların her biri ülkemiz insanı ve geleceği için hayati önem taşıdığı bu ortamda bir çok alanda yatırımlarını sürdüren Girne Amerikan Üniversitesi için maalesef kolay olmamıştır. Gereksiz engellemeler karşısında azim ve inançla çalışmalarına devam eden GAÜ bugün bu projeyi başlatmaktan ülke insanlarımızın geleceği adına gurur duymaktadır” dedi.
2017’de hizmete açılacak
3 etapda bitirilmesi planlanan projenin tamamının 45 bin m2’ye ulaşmasının hedeflendiğini anlatan Nalbantoğlu “13 bin m2’lik alanda 1. Etabına geçtiğimiz günlerde başlanan “Smart Health” projesi, Girne Amerikan Üniversitesi Florence Nightingale Hastanesi’nin 2017 yılında hizmete açılması hedeflenmektedir. Grup Florence Nightingale Hastaneleri ile 2013 yılında imzalanan protokol çerçevesinde tüm yatırımlar Girne Amerikan Üniversitesi tarafından yapılacak, sağlık hizmetleri ise protokol gereği Florence Nightingale Hastaneleri standartlarında verilecek. Böylelikle KKTC halkı, hak ettiği ancak bir türlü ulaşılamayan kaliteli ve yüksek standartlarlar içeren sağlık hizmetini GAÜ vizyonuyla ülkemizde bulabilecektir” dedi.
2017 yılında hizmete girmesi planlanan Genel Hastane bölümünün ülkemiz için önemli bir ekonomik girdi sağlayacağını anlatan Nalbantoğlu “Bu tesisler aynı zamanda “sağlık turizmi”ne yönelik de olacaktır. Bu amaç doğrultusunda bir taraftan hastane ve sağlık yatırımları devam ederken, diğer taraftan ise “Dünya Sağlık Turizm Birliği” ve benzeri organizasyonlarla işbirliği yaparak bu konuda önemli hizmetler vereceğiz” dedi.
Çağdaşlık ve yüksek teknoloji
Sağlıkta ihtiyaçları ve öncelikleri belirleyerek yatırımlara yön verdiklerini anlatan Nalbantoğlu hastanenin vereceği hizmetlerle ilgili olarak da şunları söyledi:
“Girne Amerikan Üniversitesi / Florence Nightingale Hastanesi özellikli ameliyatlara imkan verecek ameliyathaneleriyle, yeni doğan yoğun bakım, koroner yoğun bakım, cerrahi yoğun bakım, kalp damar cerrahi yoğun bakım ve genel yoğun bakımlarıyla sağlıkta en son teknoloji ve trendleri takip ederek oluşturulmaktadır. Gerçek anlamda 7/24 hizmet verebilecek hastanemiz, acil servisinde “aynı anda” hizmet verebilecek çoklu acil müdahale / yaşam kurtarma ekiplerimizle her türlü acil sağlık hizmeti hedeflenmektedir.”
Her türlü bütçeye uyumlu
Açıklamasında toplamda 100 yataklı, her türlü bütçeye uygun hasta odalarının en son teknoloji ve imkanlarla hastalara sunulacağını anlatan Günhan Nalbantoğlu “En önemli hedeflerimizin başında yüksek kalite ve standartlarda sunulacak hizmetlerin parasal anlamda karşılanabilecek olabilmesidir. Vatandaşlarımızın korkmadan sağlık hizmetlerine ulaşabiliyor olması çok önemlidir. Bu yüzden ülkemiz adına en doğru yatırımı yapabilmek ve başta vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda titizlikle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” diye konuştu.
GAÜ Sağlık Yatırımları Koordinatörü Günhan Nalbantoğlu şunları söyledi:
Son yılların en büyük yatırımı
“Hastanemizde, kendi alanında uzman doktorlarımız olacağı gibi her alanda polikliniklerimiz, yüksek teknoloji ile donatılmış radyoloji, nükleer tıp, her türlü tanı ve teşhis laboratuvarlarının yeralacağı bir merkez hedeflemekteyiz. Ülkemizin sağlık alanındaki en önemli eksikliklerini gidermeyi bir görev olarak kabul etmekteyiz. Bu bağlamda dializ hastaları için de yüksek konfor ve kalitede hizmet alabilecekleri dializ merkezimiz de bu kompleksin içinde yer alacaktır. Girne Amerikan Üniversitesi /
Florence Nightingale, ülkemiz adına çok önemli bir yatırım olacaktır. Girne ve çevre bölgesinin önemi açısından değer artırıcı bir yatırım olduğunu düşündüğümüz bu proje, ekonomik, sosyal, kültürel ve sağlık anlamında da ülkemize yeni bir vizyon getirecektir. Tüm Kıbrıs’a hizmet verebilmeyi hedeflediğimiz hastanemizde yüzlerce doktoru ve çalışanı ile sadece bir hastane değil aynı zamanda yılda 150 binin üzerinde hastanın yaşam merkezi olacaktır.”