Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) okullar grubuna bağlı The International Prep School birinci sınıf öğrencileri, sosyal sorumluluk etkinlikleri çerçevesinde doğaya saçılmış teneke kutuları toplama çalışması yaptı.
“Teneke evi”ni ziyaret ederek topladıkları kutuları teslim eden öğrencilerin anlamlı çalışması büyük takdir topladı.
“Teneke Çocuk Kampanyası” na aktif olarak katılan International Prep School birinci sınıf öğrencileri, hasta çocukların ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan bu etkinliğe katkı koydukları için mutlu olduklarını söylediler.
Kampanya ile ilgili olarak çocukları bilgilendiren öğretmenler ise, şöyle dediler:
“Öğrencilerimiz hasta çocukların gereksinimlerine az da olsa katkı koydukları için mutlu oldular. Çocuklar, çevreyi korumanın öneminin farkındalar, doğaya zarar veren tüm atıkların geri dönüşüme yeniden kullanılabileceğini öğrendiler”
KKTC’de bir süre önce başlatılan “Teneke Çocuk Kampanyası” ülkemizde çevreye gelişigüzel atılan ve doğada yıllarca süren büyük bir kirliliğe neden olan kullanılmış alümiyum meşrubat kutularının toplanıp, elde edilecek gelirle hastanelerin ''Çocuk Bölümlerinin'' gereksinimi olan cihaz ve donanımların alınmasında katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Doğayı kirletiyor
Bir teneke kutu doğada 200-250 yılda kayboluyor.Doğaya atılan alüminyum kutuların geri dönüşümü hem doğal kaynakların korunmasına yardımcı oluyor, hem de ekonomiye önemli miktarda katkı sağlıyor.Bu tür maddelerin yeniden kullanımı doğal kaynak tüketimini azaltıyor, enerji tasarrufu sağlıyor, atık miktarını azaltıyor, doğanın dengesinin korunmasına yardımcı oluyor.
Toprağın ve yer altı sularının kirlenmesine neden olan katı atıkların doğa da kaybolması yıllar alırken, aynı zamanda hastalıkların yayılmasına, görüntü kirliliğine, hava kirliliği ve küresel ısınmaya neden olarak doğaya zarar veriyor.
Bu nedenle çevre ve doğa bilincinin küçük yaşlardan başlayarak öğrencilere verilmesi, geleceğin çevre sorunlarına duyarlı bireyler yetiştirilmesine olanak sağlıyor.