LAÜ öğrencileri “Ulusal Aşçılık Kampı”nda

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Gastronomi Bölümü öğrencilerinden Nadir Kalaycı ve Beyza Yağmur Koldemir Türkiye’de gastronomi alanında ilk defa gerçekleştirilen “1. Ulusal Aşçılık Kampı”nda LAÜ’yü temsil ettiler. Bolu’nun Mengen İlçesinde AŞOMDER (Mengen Aşçılık Okulu Mezunları Derneği) tarafından düzenlenen etkinliklere 35 üniversitenin öğrencileri katıldı.

Bir hafta süresince çeşitli konferansların, panellerin ve uygulamalı eğitimlerin yer aldığı etkinlik, Türkiye’de ve KKTC’de eğitim veren üniversitelerin “Aşçılık”, “Gastronomi”, “Gastronomi ve Mutfak Sanatları”, “Mutfak Sanatları ve Yönetimi” programlarında eğitmen ve öğrencileri biraraya getirip çeşitli etkinlikler ile vizyonlarını genişleterek, mesleki gelişimlerine, Türk aşçılık eğitimine pozitif  katkı sağlamak amacı ile düzenlendi.

Etkinliğe katılmalarını destekleyen LAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ile Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmedali Egemen’e teşekkür eden LAÜ öğrencileri “1. Ulusal Aşçılık Kampı”nın mesleki anlamda kendilerine beklediklerinden daha fazla bilgi ve beceri kazandırdığını dile getirdiler. Katıldıkları bu etkinlikle uluslararası bir yapıda bulunduklarını söyleyen gastronomi öğrencileri LAÜ’de verilen uygulamalı eğitimin yanında diğer bir avantajın da bölümün öğrenim dilinin İngilizce olması olduğunu belirttiler. Etkinlikler kapsamında eğitim veren eğitmenlerin hepsinin Türkiye’de ve uluslararası platformlarda kendilerini kanıtlamış bilgi, beceri ve deneyimleriyle mesleki anlamda zirvede yer alan isimler olduğunu dile getiren öğrenciler, bu tür etkinliklerin kendileri için faydalı olduğunu bu nedenle  geleneksel hale getirilmesini temenni ettiler.