LAÜ’de “Microsoft Bilişim Teknolojileri” konulu seminer düzenlendi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci Dekanlığı ile Bilişim Kulübü tarafından “Microsoft Bilişim Teknolojileri” konulu seminer düzenlendi

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Öğrenci Dekanlığı ile Bilişim Kulübü tarafından “Microsoft Bilişim Teknolojileri” konulu seminer düzenlendi. LAÜ Rauf Raif Denktaş Eğitim Kompleksi Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminere Hasan Dimdik, Seren İyidoğan ve Ali Göklükay konuşmacı olarak katıldı. Konuşmacılar seminerde kariyer planlaması, iş tecrübesi, yeni beceriler, profesyonel bağlantılar, stajın önemi, mobil cihazların yönetilmesi, kurumsal verilerin gizliliğinin korunması gibi konulara yönelik sunumlar gerçekleştirdiler.

Dimdik: Sektörü iyi bilmek gerekir

Sunumunda, Operation Management Suite System Administration ve Enterprise Mobility Suite konularında öğrencilere bilgi veren Dimdik, sektörde çalışanların bilişim teknolojileri sisteminin nasıl monitör edilmesi, gözlemlenmesi, varolan bir problemin nasıl aksiyon alınması konularının iyi bilmesi gerektiğini söyledi. Dimdik, Enterprise Mobility Suite sistem geliştirilirken, mobil cihazların yönetilmesi, verilen korunması, kurumsal verilerin gizliğinin sağlanmasının profesyonellik gerektiren hassas konular olduğunu, dolayısıyla bu tür işlerin son derece önem arz ettiğini vurguladı. 

 İyidoğan: Öğrenciler için ‘staj’ gerekli bir eğitim süreci

Konuşmasında, stajın hem işveren hem de stajyer tarafından ciddiye alınması gereken bir eğitim süreci olduğunu vurgulayan İyidoğan, öğrencilerin derslerde öğrendikleri konuları pratikte nasıl uygulayacaklarını görmeleri ve çalışma hayatına uyum sağlamaları açısından staj döneminin önemine dikkat çekti. İyidoğan, stajın, öğrencilere ve staj yapılan şirket veya kuruma fayda sağlayan önemli bir başlangıç olduğunu ve öğrencilerin staj dönemini bir avantaja çevirebileceklerini belirterek, birçok şirketin yeni mezun kişileri işe alırken kendi kurumlarında daha önce staj yapmış adaylara öncelik verdiklerini ifade etti.

Göklükay: Popüler dilleri iyi kullananlar fark yaratacak

Göklükay ise sunumunda, yazılım mühendisliğindeki fiyatlandırma teorileri, şirketlerin lokasyon bazlı olarak müşterilere sergilediği yaklaşım ve 2016 yılının popüler programlama dillerinin kullanımıyla ilgili bilgiler paylaştı. Gelecekte teknik bilişim şirketlerde iş potansiyelinin artırılması için bu alanlarda çalışacak olan kişilerin gerçek anlamda tam donanımlı ve kariyer hedeflerinin olması gerektiğinin altını çizen Göklükay, bilişim teknolojisinde 2016 ve sonrasında popüler olacak dilleri kullananların sektörde avantajlı olacağını sözlerine ekledi.

Seminerin ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan katılımcılara Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferhun Yorgancıoğlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.