Geçtiğimiz günlerde Lefkoşa’da hizmete giren Kasap Döner İşletme Müdürü Erhan Başay, hedeflerinin ekonomiye yatırımlarla destek olmanın yanısına, Kıbrıslı Türkleri kalite ve lezzetle buluşturmak olduğunu söyledi.
Erhan Başay Kuzey, KKTC’de kazanılanın ekonomiye yatırım olarak geri dönmesini hedeflediklerini vurguladı.
Girne Amerikan Üniversitesi ailesi olarak yıllardır devam edilen yatırımlara Akpınar Pastaneleri, North Shields , Cheatue Lambosa, Leman Kültür, Camelot Beach Club ve Simit Sarayı’ndan sonra şimdi de Kasap Döneri Kıbrıs Türkünün hizmetine sunduklarını belirtti.
Erhan Başay bu yatırımların KKTC ekonomisine katkı sağlamak amaçlı yapıldığına ve istihdamın 1100 sayısını aştığını, bu başarıdan gurur duyduklarını belirtti.
“Lefkoşa’dan sonra Girne’de”
Lefkoşa’nın Kıbrıs’ın başkenti, ekonominin ise lokomotifi olduğuna işaret eden Erhan Başay, ayrıca Dereboyu bölgesinin cafe ve restaurant kültürünün ilerlemiş olduğunu, hedeflerinin Lefkoşa’dan sonra Girne bölgesininde de Kasap Döner kalitesine ulaşması için çalışmaların yoğunlaştığını söyledi.
Kasap dönerin 3 yıl önce Türkiye’de faaliyete girdiğini, son bir yıl içinde büyük atılımlar yaptığını belirten Erhan Başay Kıbrıs’a Kasap Döner konseptini getirmelerinin sebebinin Türkiye’de olduğu gibi dünyada da bir numara olması ve bunu Kıbrıs’a da taşımak olduğunu söyledi .
Döner’in her zaman yenilebilecek bir yemek olduğunu belirten Erhan Başay halkın sabahtan akşam geç saatlere kadar bu lezzete ulaşabileceklerini söyledi.
Diğer fast food markalarının donmuş ürünler ve katkı maddeleri kullandığını belirten Erhan Başay Kasap Döner’in Türkiye’de hiçbir katkı maddesi kullanmadan sadece tuz ve baharat ile tazelik unsurunu ortaya atarak bu fast food markalarına savaş açtığını belirtti .
Başay, Ssloganlarının “Hamburger çocuklarına Kasap Döner yedirmeye geliyoruz!” olduğunu söyledi.
“Etimizi kendimiz imal ediyoruz”
Genellikle Franchise’ların ürün malzemelerini yurtdışından getirdiklerini fakat Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne et ithalatı yasağı olduğu için Kasap Döner’in tüm ürünlerinin KKTC’de üretildiğine değinen Erhan Başay, başlangıçta büyük sorunlar yaşandığını , adanın dört bir yanında üretilen etlerin denendiğini ve bunun sonucunda en iyi ete Karpaz bölgesinde ulaşıldığını , ayrıca Türkiye’den getirilen 4 aşçı ile de bu etlerin Türkiye’deki orjinal tadı ve kalitesine ulaştırıldığını belirtti.
“Menüde Kıbrıs Pidesi”
Tüm bunların yanında tüm ekmek çeşitlerinin kendi bünyelerinde yapıldığını ve Türkiye’deki menüde bulunmayan “Kıbrıs Pidesi” ve garnitür olarak soğan,maydanozu da menüye eklemiş olduklarını söyleyen Erhan Başay, tatlı olarak kullandıkları “Trileçe” tatlısının ise Akpınar Pastahanesi’nde günlük imal edildiğine deyindi.
“Tanınmamışlık ve İzalasyonlar Öne Çıkarılmamalı”
Kıbrıs ekonomisinede deyinen Erhan Başay ekonominin gün geçtikçe geriye gittiğini ve hükümetin buna bir çözüm bulmasını gerektiğini , tanınmamışlığın ve izalasyonların öne çıkarılmamasını gerektiğini ve bir ada ülkesi olarak turizm ,üniversite , tarım , sağlık , çiftçilik konusunda ivedilikle çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı.