AB Koordinasyon Merkezi ile Sosyal Hizmetler Dairesi işbirliğinde "KKTC’de Sosyal Hizmet Uygulamaları ve Geleceği" konulu konferans dün Lefkoşa Merit Otel’de başladı.
Konferansın açılış konuşmalarını İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy ile İrlanda Sosyal Hizmetler Genel Müdürü Sean Holland yaptı.
İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, konferans sonuçlarının sosyal kalkınma için belirlenecek yol haritasında rehberleri olacağını, bu çalışma ile her kesimin sesini dinlemeyi amaçladıklarını vurguladı.
İrlanda Sosyal Hizmetler Genel Müdürü Sean Holland, konuşmasında Kuzey İrlanda’da uygulanan sosyal hizmet modelini, yaşanan değişimleri, sosyal hizmet görevlilerinin sahip olması gereken bilgi ve yetenekleri, karşılaşılan zorlukları anlattı.
“KONFERANS ÜÇ GÜN SÜRECEK”
Üç gün sürecek konferansın ilk günü olan dün, AB Sosyal Hizmet Uzmanı Sibhan Skates ve Kuzey Kıbrıs Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs açılış konferansını gerçekleştirdi.
Ardından konuşmacılar; “Kuzey Kıbrıs’ta Sosyal Hizmet Uygulamaları ve Geleceği” ve “Toplumda Dezavantajlı Gruplarla Sosyal Hizmet Uygulamaları ve Geleceği” konularında sunum gerçekleştirdi.
Konferans çerçevesinde saat 09.00’da başlayarak 14.30’da bitecek beş konudan oluşan atölye çalışmaları AB Ofisi’nde yapılacak. Atölye çalışmalarında; ev içi şiddet, çocuk, engelli, yaşlı ve sağlık hizmetleri irdelenecek.
"KKTC’de Sosyal Hizmet Uygulamaları ve Geleceği" konulu konferans Perşembe günü sonuç bildirgesinin yazımı ile tamamlanacak.
AKANSOY: “YOL HARİTASI OLUŞMASINA KATKI SAĞLAYACAK”
İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, açılış konuşmasında, konferansa büyük önem verdiklerini, konuşmacıların verdiği bilgilerin, özellikle dünya ve Avrupa Birliği’nde uygulanan modellerin bir yol haritası oluşmasına katkı sağlayacağını söyledi.
Dünyanın değiştiğini, değişen dünyada işlerin zorlaştığını dile getiren Akansoy, değişim sürecinin sosyal ve insan odaklı bir noktaya oturması gerektiğini belirtti.
Kurumsallaşmasını tam olarak tamamlamamış kendi içinde problemleri olan ülkelerde değişim sürecinin avantaja çevrilebileceğini söyleyen Akansoy, “Geçmişin özellikle 20. yüzyılın ve öncesinin yaratmış olduğu kurumsal yapının ağırlığı bizim üzerimizde yok” dedi.
Akansoy, yeni dünyanın yeni şartlarını, dinamik, insan ve sosyal odaklı bir şekilde hayata geçirmenin mümkün olduğunu ifade etti.
Sosyal kalkınmanın, verimli sosyal politikalara, planlara dayandırılması gerektiğini belirten Akansoy, konferansın bu anlayışla düzenlendiğini söyledi.
Bakanlık olarak, eğitim ve bilgi paylaşımı ve ekip çalışmalarına önem verdiklerini söyleyen Akansoy, pek çok çalışmayı paydaşlarla birlikte yürüttüklerini kaydetti.
Akansoy, geçtiğimiz günlerde temeli atılan Engelsiz Yaşam Evi Projesi’nde de sivil toplum örgütleri ile bakanlığın ortak çalıştığını ifade etti.
Değişen dünyanın devlet, özel ile sosyal paydaşların bir arada olacağı çalışma modellerine yöneldiğini söyleyen Akansoy, bu modellere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Sosyal kalkınma için belirlenecek yol haritasında, konferans sonuçlarının rehberleri olacağını dile getiren Akansoy, bu çalışma ile her kesimin sesini dinlemeyi amaçladıklarını vurguladı.
Akansoy, konferansa katkı koyan herkese teşekkür etti.