IŞİD'e yakın medya saldırıları örgütün üstlendiğini duyurmuştu.
Suriye medyası ölü sayısını 78 olarak duyururken, Suriyeli Muhaliflerden oluşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi 148 kişinin öldüğünü açıkladı.
Suriye resmi haber ajansı Sana, Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın Birleşmiş Milletler'e saldırıları kınayan bir mektup gönderdiğini ve Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ı isyancılara destek vermekle suçladığını duyurdu.
Sana'nın bildirdiğine göre mektupta "Bombalı terör saldırıları, Ankara, Doha ve Riyad'daki düşman ve radikal yönetimlerin gerginliği tırmandırdıklarını gösteriyor" dendi.
Suriye Dışişleri Bakanlığı bu ülkeleri, hükümet ile muhalifler arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan barış görüşmelerini raydan çıkarmaya çalışmakla ve dikkati Suriye ordusunun "teröristlere karşı kazanımlarından" başka yöne çevirmeye çalışmakla da suçladı.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ki Moon ve Amerika Birleşik Devletleri saldırıları kınadı.
Suriye'de Esad karşıtı bazı grupları destekleyen Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan, IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyonda yer alıyor.
Ayrıca ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'u arayarak, Rusya'ya Suriye rejimden Halep ve Şam yakınındaki Deraya'daki saldırıları durdurmasını istemesi çağrısında bulundu.
Dün liman kenti Tartus ve Esad'ın memleketi olan Lazkiye'nin Ceble bölgesinde art arda 7 bombalı saldırı düzenlenmişti.
Ceble'de bomba yüklü bir araç ve yeleklerle art arda yapılan 4 saldırıda, otogar, elektrik santrali ve bir hastane hedef alındı.
Rus askeri üssünün de bulunduğu Tartus'ta da hedef otogardı. Bombalı araçla düzenlenen saldırının ardından yardım ekipleri bölgeye ulaştığında 2 intihar saldırganı da üzerlerindeki bombaları patlattı.
IŞİD bağlantılı Amaq ajansı, örgütün 'Tartus ve Ceble'de toplanan Alevileri hedef aldığını' bildirdi.
Akdeniz kıyısında bulunan kentler, dünkü saldırılara kadar ülkedeki iç savaştan en az etkilenmiş yerler arasındaydı.