Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ekonomik kriz ile işsizliğin İskele- Karpaz bölgesinde daha yoğun hissedildiğini belirterek, İskele-Karpaz bölgesine özel önem verilmesi gerektiğini söyledi.
TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Özyiğit, PM Üyesi Musa Özmusaoğlu, MYK Üyeleri Mehmet Burhan ve Erkut Yılmabaşar ile İskele İlçe Başkanı Kemal Yıldız’dan oluşan TDP heyeti ile Dipkarpaz’ı ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.
Soğuk zincir bölgesi ilan edilen ancak devletin görev ve sorumluluğunu yetine getirmediği bölgeyi de ziyaret eden heyet ayrıca, geçtiğimiz günlerde sağlık sorunu yaşayan Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun’u da evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
“İSKELE-KARPAZ ÜVEY EVLAT GİBİ”
Açıklamaya göre ülkede ekonomik açıdan kötü bir dönemden geçildiğini, özellikle İskele-Karpaz bölgesinde durumun çok daha kötü olduğunu, fakirlik ve işsizliğin yüksek oranlara çıktığını söyleyen Özyiğit, “İskele bölgesi adeta üvey evlat muamelesi görmektedir. Halkını düşünmeyen CTP-UBP hükümeti, İskele bölgesini kaderine terk etmiş durumdadır. Bölge halkı bu şekilde yaşamayı hak etmiyor” dedi.
“ÜRETİCİLER ZORDA”
Mayıs ayında ödenmesi gereken doğrudan gelir desteği, mazot desteğinin halen verilmediğini, çiftçinin tarlaya çıkamadığını, geçen yıldan kalan gübre borcunun halen ödenmediğini dile getiren Özyiğit, “Tarıma ayrılan bütçe 9 ayda bitiyorsa, o ülkede üretici gözden çıkarılmış demektir” diye konuştu.
“SOĞUK ZİNCİR, ALTYAPI YETERSİZ…”
Özyiğit, Dipkarpaz’da hayvan üreticilerinin soğuk zincire dahil olmasını sağlamak amacıyla ayrılan bölgeye hükümetin gerekli altyapıyı yapmaması ve alanın da yetersizliği nedeniyle amacına ulaşmadığını belirtti.
Özellikle devletten alacaklarını aylardır alamayan ve borçlarını ödemekte zorlanan üreticilerin çok zor durumda olduklarını belirten Özyiğit, “Üreticiyi gözden çıkaran hükümet ve Tarım Bakanlığı üretimi yok etmeye, üretimden geçinen binlerce kişiyi de açlığa ve göçe mahkum etmektedir” dedi.
Altyapı yetersizliği nedeniyle 18 hayvan üreticisinden yalnızca bir tanesinin mandırasını bölgeye taşıdığını, onun da sorunlarla baş başa bırakıldığını belirten Özyiğit,”Bu nasıl hükümet anlayışıdır, bu nasıl üreticinin yanında olmaktır, anlamak mümkün değil” dedi.