Yakın Doğu Üniversitesi Centre of Excellence ile Kanser ve Genetik Tanı- Araştırma Merkezi başkanı Prof Dr. Nedime Serakıncı, “Rejeneratif Tıpta Kök Hücreler” konulu sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılıyor.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Hacettepe Üniversitesi Kök Hücre Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 2013 yılından bu yana her yıl Kasım ayı içinde “Kök Hücre Günü” düzenlenmektedir. Bu yıl 21 Kasım 2015 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Kök Hücre Günü 2015 toplantısının teması ‘Rejeneratif tıpta kök hücreler’ olarak belirlendi.
“Rejeneratif Tıpta Kök Hücreler” Konulu Sempozyumda Kök Hücre Uygulamaları İle İlgili Çalışmalarını Sunacak
Hacetepe Universitesi Ankara kampüsünde yer alacak Kök Hücre Günü’ne katılacak birçok seçkin konuşmacı arasında Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nedime Serakıncı da yer alıyor. Sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılacak olan Prof. Dr. Nedime Serakıncı, “Rejeneratif tıpta kök hücre uygulamalarında kanser riski varmıdır?” başlıklı sunumunu gerçekleştirecek.
Prof. Dr. Nedime Serakıncı : “Seçkin Bilim İnsanlarıyla, Tıp Alanı İçin Önemli Bir Çerçevede Bir Arada Olacağım İçin Mutluyum”
Sempozyumla ilgili konuşan Prof. Dr. Nedime Serakıncı, davetli konuşmacı olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. “Seçkin bilim insanlarının katılacağı bir sempozyuma konuşmacı olarak davet edilmek benim için büyük bir mutluluk oldu. Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak sağlıkla ilgili her alanda yenilikçi çalışmalarla yer almak için çalışıyoruz. Kök hücre de gücü ve rejeneratif tıptaki yeri itibariyle üzerinde çokça durulan bir konu. Bu konu çerçevesinde seçkin bilim insanlarıyla bir arada olacağım ve yaptığımız çalışmaları anlatabileceğim için hem gururlu hem mutluyum” dedi.
Prof. Dr. Nedime Serakıncı, Mezenkimal kök hücrelerin tümör yapma potansiyelini dünyada ilk kez gösteren ve aynı zamanda kansere karşı mücadelede mezenkimal kök yücrelerin kemoterapötik ajanların ulaşımını sağlayacak birer taşıt hatta güdümlü birer füze gibi kulanılabileceğini gösteren ilk bilim insanları arasında yer alan çalışmaları ile kanser kök hücre alanında bilime damgasını vuran sayılı bilim insanları arasında yer almaktadır.