Denge Simülatörü, Trafik Işığı Tanıyan Görme Engelli Bastonu Projeleri ve Diğer Projeler Başarıyla Sunuldu
Yakın Doğu Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümünün her akademik dönem sonunda düzenlediği çalıştayların altıncısı başarıyla tamamlandı.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Biyomedikal Mühendisliği son sınıf öğrencilerinin geliştirdiği görme engelliler için trafik ışığını tanıyan ve belirli bir mesafede engeli tanıma ve istenilen cep numarasına yer konumu mesajı gönderen proje en önemli tasarımlara örnek oldu. Denge simülatör projesi, çok pahalı ücretlerle satılan benzerlerinden çok daha ucuz maliyete tasarlanıp, bilgisayar simülasyon oyunlarıyla desteklenip geliştirildi.
Biyomedikal Mühendisliği öğrencilerinin kanserli tümörün MRI (Manyetik Rezonans Görüntüleme) tekniği ile alınan görüntüleri, biyomedikal görüntü işleme segmentasyon metod ve tekniği ile hacim hesaplayan program geliştirmeleri ayrıca başarıyla sunuldu. Tüm fakülte ve bölüm öğrencilerinin bilgi alış verişi yaptığı çalıştayda diğer projelerde tam not aldı..
Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Terin Adalı, bölüm öğrencilerinin son yıl geliştirdikleri projelerde çok heyecanla çalışıp, eğitimleri sırasında almış oldukları teorik ve pratik bilgileri uygulama, hata yapıp çözme, sağlıkla ilgili sivil toplum örgütleri ile diyaloglar kurma, toplum sağlığına yararlı projeler geliştirebilmesinde çok önemli faktör olduğunu vurguladı.
Açıklamada, Biyomedikal Mühendisliği öğrencilerinin kariyerlerine hazırlanma şansını yakaladıkları proje geliştirme çalışmalarının, öğrencilerin mezuniyet aşamasında meslekleri ile ilgili motivasyonlarını artırmakta olduğu belirtildi.