YDÜ'de bir yılda 12 boyun kırığı ameliyatı

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde boyun kırığı ameliyatları profesyonel ekip ve ileri teknoloji sayesinde başarıyla gerçekleştiriliyor...

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde, 2 gün arayla, önce boyun sonra da dizameliyatı gerçekleştirilen Yurdal Aşıcıoğlu’nun, 11 gün yoğun bakım ünitesinde müşahade altında tutulmasının ardından yataklı serviste tedavisi sürüyor. 

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Kaza sırasında boyun bölgesi omuriliğinde meydana gelen hasara bağlı olarak konuşmadahil tüm hareket fonksiyonlarını yitiren Aşıcıoğlu’nun, geçirdiği boyun ameliyatı sonrası, yaşamsal fonksiyonlarını geri kazandığı ve kısa bir süre zarfında ise yürümeye başlamasının beklendiği bildirildi.  Yurdal Aşıcıoğlu’nun Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde fizik tedavi ve rehabilitasyonuhalen devam ederken, yapılan son tetkiklerinde, omurilikteki hasarın büyük oranda giderildiği de gözlemlendi.

Yaklaşık 4 saat süren ve başarı ile sonuçlanan boyun ameliyatı,Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Uzmanı Doç. Dr. Doğa Gürkanlar liderliğinde,  Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ferhat Harman, Anestezi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Serpil Deren ile birlikte toplam 7 kişilik ekip tarafından gerçekleştirildi.

Omuriliğin Kısmen Korunduğu Boyun Kırıklarında Acil Müdahale ve İyi Bir Rehabilitasyon Süreci Başarılı Sonuçlar Elde Edilmesine Olanak Sağlıyor

Doç. Dr. Doğa Gürkanlar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, boyun kırıklarının, boyun bölgesi omurgasının bütünlüğünü kaybetmesi neticesinde görüldüğünü, travmanın şiddetine bağlı olarak da omurganın, omurilik yaralanmalarını önleyebilme yeteneğini kaybedebildiğini vurguladı.  Omurilik yaralanmalarına maruz kalan hastaların, motor ve duysal fonksiyonlar olan hareket edememe ve kendisine dokunulduğunu hissedememe olasılığıyla karşı karşıya kalınmasının yanında,bu fonksiyonların kısmen korunduğu durumlarla da karşılaşılabildiğini ifade etti.  Bu tip yaralanmalardaise hastaya acil bir şekilde müdahale edilmesinin, hastanın nörolojik fonksiyonlarının korunabilmesi ve hatta kaybedilen fonksiyonların geri kazandırılabilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Cerrahi sonrası iyi bir rehabilitasyon programına tabi tutulan vakalarda ise sonuçların son derece yüz güldürücü olacağına dikkat çekti.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde Son Bir Yılda 12 Boyun Kırığı Ameliyatı Gerçekleşti

Doç. Dr. Doğa Gürkanlar, son bir yıl içinde,Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde, trafik kazası, sığ suya balıklama atlama gibiçeşitli sebeplerle gelişen boyun kırıkları nedeniyle, 12 hastanınameliyat edildiğini, bu hastalardan, motor ve duysal fonksiyonları kısmen korunan hastalara uygulanan tedavilerdenmutluluk verici sonuçlar elde edildiğini de belirtti.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde Kullanılmakta Olan Nöromonitörizasyon Sistemi, Boyun Kırığı ve Omurga Ameliyatlarındaki Felç Riskini Azaltıyor

Hastalarda travma sonucu gelişen boyun kırıklarına ise hangi cerrahi yöntemle müdahale edileceğine, travmanın gelişim mekanizmasına göre karar verildiğini ifade eden Doç. Dr. Gürkanlar, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde,felç riski de barındıran bu tür ameliyatlar sırasında kullanılan Nöromonitörizasyonun Sisteminin de uygulanabiliyor olmasının,hastanın zaten hassas olan omuriliğinin zarar görmesinin engellendiğini ve hastanın sağlığına kavuşturulmasında büyük avantaj sağladığını da sözlerine ekledi.