YDÜ’de yeni nesil bölüm: Mekatronik Mühendisliği

Yakın Doğu Ünversitesi’nin 5317 ÖSYM kontenjanı tercihleri başladı...

2016-ÖSYS tercih işlemleri başladı. Bugün başlayan üniversite yerleştirme tercihlerinde Yakın Doğu Üniversitesi’ni 5317 aday tercih edebilecek. Yakın Doğu Üniversitesi, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 29 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında devam edecek tercih süresince adaylar Yakın Doğu Üniversitesi’nin 16 Fakülte ve 5 Yüksekokuluna bağlı 188 bölümü için tercih yapabilecekler.

 

 

16 Fakülte, 5 Yüksekokul ve 5317 Kontenjan...

 

 

Yapılan açıklamada, Yakın Doğu Üniversitesi’nde yer alan Atatürk Eğitim Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Tıp Fakültesi, İletişim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Veteriner Fakültesi ile Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, ve Meslek Yüksekokulu’na bağlı 188 bölümü tercih edecek öğrencilere %100, %75,  %50, %25 burs imkanı sunuluyor.  Tercihlerin 29 Temmuz- 3 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı da hatırlatılan açıklamada, sonuçların açıklanmasının ardından öğrencilerin 15-19 Ağustos tarihleri arasında kesin kayıt yaptırabilecekleri belirtildi.

 

 

2016-2017 Öğretim Yılında 3 yeni bölüm...

 

 

 Yakın Doğu Üniversitesi 2016-2017 öğretim yılında eğitime başlayacak “Mekatronik Mühendisliği”, “Gastronomi” ve “İş Sağlığı ve İş Güvenliği”  bölümleri ile birlikte toplamda 188 lisans ve 218 yüksek lisans ve doktora bölümünde eğitim verecek.

 

 

Yeni Nesil Mühendislik dalı “Mekatronik Mühendisliği” Yakın Doğu Üniversitesi’nde...

 

 

Yeni nesil mühendislik dalı olarak adlandırılan Mekratronik Mühendisliği bölümüne ilk öğrencilerini bu yıl alacak olan Yakın Doğu Üniversitesi, günümüzün en önemli bölümlerinden biri olan Mekatronik Mühendisliği bölümünde  geleceğin donanımlı  mühendislerini yetiştirecek. Gelişen teknolojinin ve değişen endüstiriyel ihtiyaçların sonucunda; makine, akıllı makina, cihaz, sistem ve süreçlerini içeren çok disiplinli bir mühendislik dalı olan  Mekratronik Mühendisliği’nde verilecek eğitimlerle geleceğin mühendislerini yetiştirerek, ihtiyaç duyulan yetişmiş nitelikli eleman boşluğunu doldurmak hedefleniyor.

 

 

Akıllı makinelerin, ergonomik ve faydalı ürünlerin tasarlanarak üretilmesi için Makine Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği’nin bir birleşimi olarak orataya çıkan Mekatronik Mühendisliği’nin örnek uygulamaları; savunma sistemlerinde, çeşitli oyuncaklarda, otomotiv elektroniğinde, uçuş sistemlerinde, bilgisayar ve robot destekli üretimde ve otomatik kalite kontrol sistemlerinde görülüyor.

 

 

Yaşantımıza sağladığı büyük kolaylıklardan dolayı bütün dünyada çok geniş bir uygulama alanına sahip olan ve çağın yeni mühendisilik bilimi olarak kabul edilen Mekatronik ürünler,mekanik gücü oluşturmak için motor sistemleri, oluşan gücü aktarmak için mekanik sistemler, değişimleri algılamak için sensörler, sistemin kontrolü için mikroişlemci ve tüm sistem veya makineyi merkezi veya dağınık yapıda denetleyebilen bilgisayar programlarından oluşmaktadır. 

 

 

Yakın Doğu Üniversitesi, Mekatronik Mühendisliği  Bölümü ile zamanı, öz kaynakları ve iş gücünü ekonomik olarak kullanabilen, aynı zamanda günümüz teknolojisi ve mühendislik üretkenliğini, çevresel gerçekleri göz ardı etmeden en verimli şekilde kullanarak teknolojik tasarım yapabilen kaliteli mühendislerin yetişmesini sağlamayı amaçlamaktadır.

 

 

Prof. Dr.  Ali Ünal Şorman: “Yeni nesil mühendisler yeştirmek istiyoruz”...

 

 

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Ünal Şorman, çeşitli beceri, yetenek ve kültüre sahip öğretim kadrosu, genç ve dinamik araştırma görevlileri ve öğrencileri ile birlikte mühendislik eğitimi sunan Yakın Doğu Üniversitesi’nin Mekatronik Mühendislik Bölümü ile elektrik, makine ve bilgisayar teknolojisinde geleceğin mühendislerinin yetişmesine katkı sağlayacağını söyledi. Prof. Dr. Şorman, hedefleri ile ilgili olarak da, “Günümüzde gelişen teknolijeye bağlı olarak artan makine, elektronik, bilgisayar donanımı ve yazılımı kullanımları ve akıllı makineler ile robotların kullanılmasına yönelik artan talebi karşılamak amacıyla, Yakın Doğu Üniversitesi olarak, Elektro-mekanik’te akıllı robot üretebilen mühendisler yetiştirmeyi istiyoruz” dedi.

 

 

Geniş kariyer Olanaklarına Sahip Bir Bölüm

 

 

Prof. Dr. Ali Ünal ŞormanMekatronik Mühendislği eğitimi alacak öğrencilerin farklı ve üst düzey bir bölüm öğrencisi olduklarının bilincine sahip olacaklarını ifade ederek şunları dile getirdi: “ öğrencilerimiz mezun olduktan sonra farklı teknolojik ve yönetsel konularda bilgi ve tecrübe sahibi mühendisler olarak yetişen bireyler olacaklardır. Aldıkları eğitim sayesinde; Mekatronik teknikerliği, Makine Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Kontrol Mühendisliği yanı sıra otomotiv, havacılık, malzeme, üretim, otomasyon, enerji, tüketici elektroniği, savunma sistemleri ve tıp elektroniği gibi gibi çok farklı sektörlerde,  araştırmadan proje yönetimine kadar geniş bir spektrumda kariyer olanaklarına sahip olmalarına imkan bulacaklardır” dedi.