“25 Kasım’a Kadar 25 Bin İmza İle 5 Sığınma Evi” talebiyle başlatılan kampanyada pek çok bölgede imza masaları açılarak imzalar toplandı, kadına yönelik şiddeti konu alan, bilgi verici etkinlikler yapıldı. Festivallerde, köy pazarlarında, alış veriş merkezlerinde, çarşı ve benzeri kalabalık yerlerde imza toplayan kampanya atktivistleri, hem kadınlardan hem de erkeklerden olumlu tepkiler aldılar ve destek gördüler.
İmzaların SORÖV’e ulaştırılması istendi
Toplanan imzalar, kampanya merkezi olan Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’na henüz ulaşmadığından kaç imza olduğu tam olarak bilinmese de binlerce imza toplandığı tahmin ediliyor. Yapılan çağrıda, “Kampanyamızda sona yaklaşırken 16 Kasım Çarşamba günü saat 18.00'de SORÖV'de bir değerlendirme toplantısı gerçekleştireceğiz. Kampanyamıza katkı koyan, destek veren her bireyin imzası mücadelemiz için çok değerli olduğundan, toplanan imzaların 16 Kasım Çarşamba'ya kadar SORÖV'e ulaştırılmasını, tüm örgütlerden ve duyarlı kampanya aktivistlerinden önemle rica ediyoruz.” denildi.
İmzalar 25 Kasım’da Başbakan’a verilecek
İmzaların 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde Başbakan’a sunularak, tek bir sığınma evi bulunmayan ülkemizde beş ilçede sığınma evleri açılmasının talep edilmesi planlanıyor. Bilindiği gibi, bir süre önce Sosyal Riskleri Önleme Vakfı’nın çalıştırdığı sığınma evinin, devletin ilgisizliği sonucu ve imkansızlıklardan dolayı kapanmasının ardından ülkemizde tek bir sığınma evi bile bulunmamakta. Kampanyanın amacı, devletin sosyal sorumluluğu olarak, şiddeti önleme mekanizmalarını hayata geçirmesi ve sığınma evi açma ödevini yerine getirmesi.
Düzenleyenler;
SORÖV, Bağımsızlık Yolu, Baraka Kültür Merkezi, Belediye Emekçileri Sendikası, KTAMS, KTOEÖS, Kamu-Sen, Dayanışma, Halkın Partisi, Mormenekşe Çağdaş Kadınlar Derneği, Geçitkale Kadınlar Birliği, Akova Kadınlar Derneği, Mormenekşe Kadınlar Birliği, Sütlüce Kalkınma ve Dayanışma Derneği, Çınarlıyı Sevenler Derneği, Bemsa Kültür Sanat Derneği, POST, Yeniboğaziçi Kadınlar Derneği, Yıldırım Kadınlar Derneği, Alaniçi Türk Kadınlar Birliği, Akdoğan Fikir Sanat Atölyesi, Biyologlar Derneği, Altın Patiler Derneği, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği, Tango Cyprus ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Platfromu (KTÖS, Feminist Atölye, Feminist Öğretmen İnisiyatifi, YKP-fem, Kuir Kıbrıs, Envision Diversity, Mesarya Kadınları İnisiyatifi, Kıbrıs Dem Genç Kadın, CTP Kadın Örgütü, TDP Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, BKP Kadın Meclisi, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Mülteci Hakları Derneği, MAGEM, MAKAMER, DAÜ-SEN, Daü Bir-Sen, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, Tabipler Birliği, Kıbrıslı Türk İnsan Hakları Vakfı, KTAMS, Doğu ve Güneydoğulular Kültür Derneği, Lefkoşa Emekçi İnisiyatifi)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.