AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in “bölünmeye” göz yumduğunu söyledi.
Fileleftheros gazetesine röportaj veren Stefanu, Anastasiadis’in Kıbrıs sorunundaki icraatlarını sert bir dille eleştirerek, Anastasiadis’in Türk yetkililere federasyon karşıtı açıklamalarla ilgili tepki göstereceği yerde, “bölünmeye göz açıp kapattığını” kaydetti.
Anastasiadis’in tavrının Türkiye’nin söylediklerine göre şekillenmediğini belirten Stefanu, AKEL’in, önemli karar ama merkezlerindeki unsurlardan, Anastasiadis’in niyetinin ve görüşlerinin ne olduğuyla ilgili bilgileri aldığına ve bu bilgilerin kesin olduğuna işaret etti.
Stefanu, Anastasiadis’e müzakerelerin bu hale gelmesinde sorumluluk yüklediklerini, çünkü Anastasiadis’in müzakereleri ele alış biçiminin, Türkiye’ye uluslararası toplumun gözünde verimli ve işbirlikçi taraf olma ve takdir kazanma fırsatı verdiğini savundu.
Stefanu, KKTC’de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yönelik yalnızlaştırma ve icraatlarının sorgulanması çabası bulunduğunu ve bunun olumsuz bir durum olduğunu ileri sürerek, KKTC’de yeniden birleşme çözümünü istemeyen tarafın baskın olması halinde, olayların zora gireceğini belirtti.
Bu durumun, çözüm perspektifinin başarıya ulaşması çerçevesinde göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çeken Stefanu, Akıncı’nın lider olduğu bu süreçte, müzakerelerin bir an önce yeniden başlaması için çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.
Stefanu, Haravgi gazetesine de röportaj vererek, çözüm için acele ettiklerini, ancak bu çözümün “herhangi bir çözüm” olmaması gerektiğini söyledi.
Stefanu, Anastasiadis’in iç çekişmelerle uğraşmayı bırakarak, müzakerelerin Guterres Çerçevesi zemininde yeniden başlamasına odaklanması gerektiğini kaydetti.
Stefanu: “Anastasiadis bölünmeye göz yumuyor”
AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in “bölünmeye” göz yumduğunu söyledi.


- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler



- 09:15 - Dünya okul sporları... Kıbrıs Cumhuriyeti 1., Türkiye 2. geldi
- 09:13 - Döviz güne nasıl başladı?
- 08:56 - Seçime doğru anketler yayınlanmaya başladı.... Kim önde?
- 07:53 - Hava sabah yer yer sisli, hafta boyunca genellikle açık ve parçalı bulutlu
- 07:52 - Gönyeli ve İskele’de elektrik kesintileri gerçekleşecek
- 07:51 - Bakanlar Kurulu, 206 yabancı uyruklu kişiye taşınmaz mal satın alma izni verdi
- 17:32 - ARUCAD, Dünya Sanat Günü'nde Girne Ramadan Cemil Meydanı'ndaydı
- 17:28 - Gavcar Mantarından Ayrelliye Kıbrıs Otlarıyla Sürdürülebilir Sofralar
- 17:26 - AYM'nin Can Atalay kararı TBMM'de okundu, kriz çıktı
- 17:18 - Erhürman: Hiç kimsenin haddini aşarak bu halka hakaret etmesine izin vermeyiz
- 11:33 - Cezaevinde rahatsızlanan Tevfik Kuyucuoğulları, hayatını kaybetti
- 11:26 - Girne’de iş kazası: 3 metre yükseklikten düştü, yaralandı
- 11:25 - İskele’de Kumarhane denetimi!
- 10:25 - 10. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu tamamlandı
- 10:23 - Sırrı Süreyya Önder ameliyata alındı
Atatürk'ün ilk kez yayınlanan fotoğrafları
Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları
Beş bin yıllık problem: İyi karpuz nasıl seçilir
Karpuz kilo yapar mı?
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Detay Kıbrıs | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.