KAHİRE - Hüseyin El-Kabbani Mısır'da askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin danışmanlarından Seyf Abdulfettah, "25 Ocak Devrimi'nin ihyası" için siyasi grup ve partilerin aralarındaki ideolojik anlaşmazlıklara son vermelerini istedi. Temmuz ayında askeri darbenin yaşandığı Mısır'da anayasa taslağı için 14-15 Ocak tarihinde yapılacak referandum öncesinde, artan kutuplaşmanın ülkenin geleceğine yönelik etkileri tartışılıyor. Mursi'nin danışmanlarından Abdulfettah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Savunma Bakanı Sisi'nin gelecek dönemde ülkeyi yönetme ihtimali, ülkedeki kutuplaşma, "25 Ocak Devrimi'nin geri kazanımı" ve krizin tarafları arasında uzlaşı sağlanması konularında değerlendirmelerde bulundu. Ülkenin geleceği için devrimi gerçekleştiren grupların uzlaşmasını isteyen Abdulfettah, şöyle konuştu: "Devrimden bu yana 3 yıl geçti ve bu süre içinde devlet içinde devletin kimlerden oluştuğunu, karşı devrimi yapanların ve gerçek devrimcinin kimler olduğunu gördük. Şimdi devrimci gençlik hareketleri, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Güçlü Mısır Partisi, 6 Nisan Hareketi ve liberallerin birleşip 25 Ocak devrimini geri kazanması gerekiyor. Siyasi grup ve partiler, devrimin 3. yıl dönümünde aralarındaki ideolojik anlaşmazlıklara son verip birlik oluşturamazsa Sisi uzun yıllar ülkeyi yönetecek." "Ülkeyi siyasiler değil askerler yönetiyor" Şuan ülkede yönetimi elinde bulunduranların siyasiler değil askerler olduğunu savunan Abdulfettah, "Ordu pek ortada görünmüyor ve ülkeyi yönetenin kendisi olmadığını iddia ediyor. Siyasetçilere bakıyoruz onların da karar alma yetkisine sahip olmadığını görüyoruz. Bu yönetim tarafından ortaya atılan çözüm önerileri de karşı tarafın rızası değil de dayatma üzerine kurulu" dedi. Mısır'da krizinin tarafları arasında uzlaşma sağlanamaması durumunda seçimlerde alınacak sonuçların da uzun vadeli olamayacağını dile getiren Abdulfettah, "Siyasi arenadaki tarafların hiç birinin net siyasi bir vizyonu yok, darbe yönetimi tarafından belirlenen yol haritası, bizim başladığımız demokratik süreci baltaladı ve hedeflenen uzlaşı ortamı da oluşturulamadı. Bu oluşturulamadığı sürece baştaki rejim bir dikta rejimi olarak kendi isteklerini bize dayatmaya devam edecektir. Şu an yaşadığımız da zaten darbenin meşrulaştırılması sürecidir" diye konuştu. "Önemli olan seçilmiş, sivil cumhurbaşkanının hakkını müdafaa etmek" Abdulfettah, Mursi'nin yeniden cumhurbaşkanı olmasıyla ilgili, "Burada önemli olan isim değil, Mursi ya da başkası bu göreve gelebilir. Önemli olan seçilmiş sivil cumhurbaşkanının hakkını müdafaa ediyor olmak. Bu, ülkenin siyasi geleceğinde darbeyle değil seçimlerle oluşturulan demokratik ortamın yeniden sağlanmasının müdafaasıdır" ifadesini kullandı.
Şu an yaşanan darbenin meşrulaştırılması sürecidir


- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




- 22:47 - Tarife savaşları: ABD, akıllı telefonları, bilgisayar ve çipleri vergiden muaf tuttu
- 22:31 - CHP, Samsun'dan yola çıktı: "Türkiye'nin 19 Mart'ta karşı karşıya kaldığı şey bir sivil darbedir ve bu darbenin başındaki cuntanın karargahı saraydır"
- 18:17 - İmamoğlu’ndan Miting Çağrısı: “Zulmedenler Gidecek, Millet Kazanacak”
- 18:15 - Pazartesi okullarda siyah tişört giyilecek!
- 18:10 - Türki Devletler Rum Kesimine elçi atadı! KKTC'yi tanımayacağız diye bildirge imzaladı!
- 18:07 - "Karanlığa Teslim Olmayacağız" Diyenler 14 Nisan’da Meclis Önünde Buluşuyor
- 15:58 - 12’nci Yiğitler Gafgarıt Festivali, 13 Nisan’da yapılıyor
- 13:20 - Tuncer Bağışkan anısına düzenlenen “Tarihimizden Detaylar” tasarım yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı
- 13:12 - Trafikte 331 sürücüye rapor
- 11:18 - Girne - Alsancak Anayolu'nda kaza yapan sürücü alkollü çıktı
- 11:17 - Karpaz'da alkollü sürücü kaza yaptı!
- 11:15 - 4 tişörtü ödemeden çıktılar
- 11:14 - Burun kemiğini kırdı!
- 11:12 - Festivallere erteleme
- 11:11 - Birleşmiş Milletler, 10 Mayıs’ta Kıbrıs’ta toplanacak!
Atatürk'ün ilk kez yayınlanan fotoğrafları
Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları
Beş bin yıllık problem: İyi karpuz nasıl seçilir
Karpuz kilo yapar mı?
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Detay Kıbrıs | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.