Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge içerisindeki 10’uncu parselde yer alan “Delfini” ve “Glafkos” hedeflerindeki çalışmalara ilişkin haberler bugün de Rum basınında yer aldı.
Kathimerini gazetesi, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge içerisindeki 10’uncu parseldeki “Delfini” hedefindeki çalışmaların geçtiğimiz hafta tamamlandığını, sonuçlardan bağımsız olarak, bölgedeki özel koşullar göz önünde bulundurulduğu zaman bunun, Güney Kıbrıs’ın enerji programına olumlu olarak girdiğini yazdı.
Rum Enerji Bakanlığı’nın ve çalışmaları yürüten ExxonMobil şirketinin, bulgulara ilişkin az da olsa söz edilmemesi kararının, var olan beklentileri düşürmediğini yazan gazete faaliyetlerin kamu oyu önünde ele alınması konusunda değişikliğe gidilmesinin, Türkiye ile 3’üncü parselde yaşanan olayın ardından, gerekli olarak görüldüğünü ayrıca bunun;Türk “saldırganlığının tırmanmasını etkileyen” enerji konusundaki kamu oyu önündeki tonların düşürülmesini de hedeflediğini belirtti.
Öte yandan Politis gazetesi, ExxonMobil şirketinin, 10’uncu parseldeki “Delfini” hedefindeki ilk sondaj hedefinin, herhangi bir belirti olmaksızın tamamlandığına dikkati çekti.
Rum Yönetimi’nin, geçtiğimiz hafta ilk sondajın tamamlandığına ve de ikinci sondaj hedefi “Glafkos’”ta sondaj çalışmalarının başladığına dair yalın açıklamanın, Rum basınında, daha önce çeşitli unsurların yükselttiği çıtaya ilişkin olarak, düşük beklentiler yarattığını yazdı.
Gazete 10’uncu parselde gerçekte ne olduğuna dair herhangi bir görüşü benimsemeksizin, Şubat ayı sonunda ikinci sondajdaki sonuçların da bekleneceğini, bununla birlikte doğal gazın var olup olmadığının ortaya çıkacağını belirtti.
Şubat ayı sonunda doğal gazın var olup olmadığı ortaya çıkacak
Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge içerisindeki 10’uncu parselde yer alan “Delfini” ve “Glafkos” hedeflerindeki çalışmalara ilişkin haberler bugün de Rum basınında yer aldı.


- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




- 17:23 - 234 sürücü rapor edildi
- 16:22 - Limasol’da 200 kadar genç taşlı sopalı kavga etti: 13 tutuklu
- 15:59 - 2 trafik kazasında 2 alkollü sürücü tutuklandı
- 15:57 - Hristo görüşmelerden memnun... "Önemli gelişmelerin arifesindeyiz, Tatarla görüşmeden umutluyum"
- 13:09 - Türklerin en çok konut aldığı iki ülke belli oldu
- 13:07 - Türkiye ile KKTC arasında imzalanan milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı
- 13:03 - Telefonun bir özelliğini kapatmak beyni 10 yıl gençleştiriyor
- 12:57 - Ramazan Bayramı başladı
- 12:55 - Fırat Ataser'den Yeşilova-MTG karşılaşmasının ardından diğer kulüplere 'birlik' çağrısı: MTG şampiyon yapılacak belli
- 18:40 - CHP'den tarihî miting | İmamoğlu milyonlara yapay zekâ ile seslendi; Özel, merkez medyaya meydan okudu, yeni boykot listesi açıkladı
- 18:31 - O İmama uyarı! Cenaze hizmetleri, kişisel kanaatlerle verilemez!
- 16:37 - Özel: Biz artık korkuyu evde bıraktık
- 16:35 - Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler AP Genel Kurulu’nda ele alınacak
- 16:34 - Erhürman yurttaşla bayramlaştı
- 16:31 - ARUCAD’da Dr. Fazıl Küçük konulu seminer düzenlendi
Atatürk'ün ilk kez yayınlanan fotoğrafları
Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları
Beş bin yıllık problem: İyi karpuz nasıl seçilir
Karpuz kilo yapar mı?
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Detay Kıbrıs | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.