• BIST 9191.6
  • Altın 3705.686
  • Dolar 38.0011
  • Euro 41.1594
  • Lefkoşa 13 °C
  • Mağusa 13 °C
  • Girne 13 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 13 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 4 °C

Tecavüzden sonra bu kez bekaret testi eziyeti!

IŞİD'in esaretinden kurtulan Ezidi kadınların, örgütün cinsel istismarının belgelenmesi amacıyla bekaret testinden geçtiği ortaya çıktı. 'Travma yaratan' uygulamanın bu hafta sona erdiği belirtildi.
Tecavüzden sonra bu kez bekaret testi eziyeti!

IŞİD’in esir aldığı ve köle yaptığı Ezidi kadınların, örgütün kendilerine yönelik cinsel istismarını kanıtlamak amacıyla bekaret testinden geçtiği ortaya çıktı. İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch), kadınların belgeleri Irak mahkemelerine sunduğunu ve bunun travma yaratan bir deneyim olduğunu aktardı.

Russia Today’in haberine göre, HRW’ın araştırmacılarından Rothna Begum, konuştuğu Ezidi kadınlardan biri olan Luna’nın IŞİD tarafından kaçırıldığını, dört kez ‘satıldığını’ ve kendisini esir alan tüm militanlar tarafından tecavüze uğradığını söylediğini aktardı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi yetkililerinin, kadınların yaşadığı dramı ciddiye aldığını, ancak yine de bekaret testi uygulamasında ısrar ettiğini aktaran Begum, “Bu testler Irak mahkemeleri tarafından kanıt olarak görülüyor” ifadesini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bekaret testlerinin “acı ve psikolojik zarara” yol açabileceğini vurgularken, örgüt açıklamasında, “Bekaret testine yer yok; bilimsel geçerliliği de yok” deniliyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, bekaret testi uygulamasından vazgeçildiğini ve yetkililerin, BM’nin uygulamalarıyla örtüşen, insan haklarını ihlal etmeyen başka bir yöntemde karar kıldıklarını aktardı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler