• BIST 9317.24
  • Altın 4074.566
  • Dolar 37.9464
  • Euro 43.137
  • Lefkoşa 14 °C
  • Mağusa 11 °C
  • Girne 16 °C
  • Güzelyurt 12 °C
  • İskele 11 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 10 °C

Tüketiciler Derneği: “Kuzeye geçişlerde kontrollerin dönüş yolunda yapılması bir seçenek”

Dernek Başkanı Hasan Yılmaz Işık yazılı açıklamasında, KKTC’de fiyatların Güney Kıbrıs’a göre yüzde 50 daha ucuz olduğunu belirtti.
Tüketiciler Derneği: “Kuzeye geçişlerde kontrollerin dönüş yolunda yapılması bir seçenek”

Tüketiciler Derneği, Kıbrıslı Rumların alışveriş için KKTC’ye akın ettiği bugünlerde kontrol kapılarında ciddi tıkanıklık yaşandığını belirterek tıkanıklığın önünün açılması için kontrollerin dönüşte yapılmasının da bir seçenek olduğunu kaydetti.

Dernek Başkanı Hasan Yılmaz Işık yazılı açıklamasında, KKTC’de fiyatların Güney Kıbrıs’a göre yüzde 50 daha ucuz olduğunu belirtti.

Işık, kuzeydeki fiyat düzeyinin yarattığı cazip piyasa ortamına Rumların alışveriş için akın ettiği bugünlerde kontrol kapılarında ciddi tıkanıklık yaşandığına işaret ederek, barış ortamı için de önemli bir fırsat oluşturan bu gelişmenin iyi değerlendirilemediğini savundu.

Işık, bu durumu hükümetin iyi değerlendirmesi Rumların kuzeye geçişlerinde yaşanan tıkanıklığın önünü açarak kontrollerin dönüşte yapılmasını sağlayacak düzenlemeyi getirmesini bir seçenek olarak gördüklerini açıkladı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler