Ankara’da temaslarını sürdüren Sağlık Bakanı Sucuoğlu ile Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, ülkedeki kan sıkıntısının ortadan kaldırılması hedefiyle işbirliği yapma kararı aldı.
İşbirliği çerçevesinde takviye kan gönderilmesi ve mobil kan toplama aracı hibe edilmesi gündemde.
Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ile bir araya gelen Sucuoğlu, ülkede uzun yıllardır kan sıkıntısı yaşandığını, gerek thalassaemia hastalarının, gerekse hastanelerde tedavi gören hastaların kan ihtiyacının karşılanmasında zorlandıklarını belirtti.
Sucuoğlu, ülkede thalassaemia hastalarının yıllık 4 bin 428 ünite kana ihtiyacı olduğunu, açığın aylık 350 ünite olduğunu, hastanelerde tedavi gören hastalar için ise her ay 650 ünite kan açığı bulunduğunu vurguladı.
Türkiye’nin uyguladığı sağlık sisteminin çok gelişmiş bir sistem olduğunu, bu nedenle bu sisteme benzer bir sistemi Kuzey Kıbrıs’ta da kurmak istediklerini belirten Sucuoğlu, ülkede kan bağışı konusunda istenilen seviyede olmadıklarını, genellikle thalassaemia hastalarının ve hasta yakınlarının çabaları sonucu kan toplandığını, Türk Kızılayı ile yapılacak olan işbirliği çalışması sonucunda kan sorununun çözümleneceğini kaydetti.
Mobil kan toplama aracına ihtiyaç duyduklarını belirten Sucuoğlu, mobil kan toplama aracı sayesinde her ilçeye ve her bölgeye ulaşarak vatandaştan ve üniversite öğrencilerinden düzenli olarak kan toplayabileceklerini ifade etti.
KINIK: “EKİM AYINDA MOBiL KAN TOPLAMA ARACINI KKTC’ DE”
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ise, KKTC’de ki kan eksikliğini gidermek için takviye kan da gönderebileceklerini söyledi.
KKTC’ye hibe edilmek üzere bir adet mobil kan toplama aracını ekim ayında gönderebileceklerini belirten Kınık, kan alma koltuğu, otomasyon sistemi, kamu spotlarının hazırlanması ve eğitim alanlarında da destek vermeye hazır olduklarını ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.