• BIST 9659.48
  • Altın 3819.058
  • Dolar 37.926
  • Euro 40.9488
  • Lefkoşa 20 °C
  • Mağusa 22 °C
  • Girne 20 °C
  • Güzelyurt 20 °C
  • İskele 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

Türkiye'nin sosyal medya yasağı dünya basınında

Türkiye'nin sosyal medya yasağı dünya basınında

Türkiye bir kez daha tüm dünyaya rezil oldu. Türkiye'de alınan karar ile Twitter ile YouTube'a getirilen erişim kısıtlaması dünyanın saygın medya kuruluşlarının haberlerine yansıdı. İşte tepkileri uluslararası haber ajansları böyle duyurdu:

page_sms-yerini-whatsapp-facebook-ve-twittera-birakti_084795837

AFP: Türkiye, geçen haftaki esir krizinde öldürülen savcının görüntülerinin yayımlanması nedeniyle Twitter, Facebook ve YouTube'a erişimi engelledi.

Associated Press: Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bir savcının internet sağlayıcılarına verdiği talimatla Twitter ve YouTube'un da aralarında bulunduğu sosyal medya sitelerinin engellendiğini açıkladı.

Türkiye geçen yıl da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çevresiyle ilgili yolsuzluk iddialarını içeren ses kayıtlarının sızmasının ardından YouTube ve Twitter'a erişimi engellemişti.

Reuters: Türk savcı, geçen hafta bir meslektaşına tabanca tutulan görüntülerin yayımlanmasının ardından sosyal medya sitelerine yasak getirilmesini istedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Bu, savcının görüntüsünün yayımlanmasıyla ilgili. Savcının öldürülmesinin ardından yaşananlar, olayın kendisi kadar üzücü" dedi.

Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler