LAHEY Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM), Savcısı Fatou Bensouda, 2012 yılından beri sivillere yönelik durumun daha da kötüleştiği ülkede yaşanan katliamların soruşturulması kararı alındığını duyurdu. İki yıldır bu ülkedeki olayların araştırıldığını ve bu kapsamda bazı raporların hazırlandığını belirten savcı, durumun endişe verici olduğunu kaydetti. Cinayetler, işkenceler, cinsel şiddet ve insanların göçe zorlanmasına ilişkin iddiaların UCM’nin yetki alanına girdiğini anımsatan savcı, bu nedenle ön soruşturma yapılmasına karar verildiğini ifade etti. Geçen yıl mart ayındaki darbenin ardından siyasi krize giren ülkede baş gösteren çatışmalarda şimdiye kadar 2 bine yakın kişinin öldüğü, 1 milyon kişinin ise göç etmek zorunda kaldığı belirtiliyor. Orta Afrika Cumhuriyeti askerlerinin linç eylemi Öte yandan, Orta Afrika Cumhuriyeti'nin geçici Başbakanı Andre Nzapayeke, başkent Bangui'deki ofisinde düzenlediği basın toplantısında, "soruşturmanın sürdüğünü ve olaya karışanların cezalandırılmasının sağlanacağını" belirtti. Olayı kınayan Nzapayeke, "ulusal orduya mensup askerlerin duygularına kapılıp eski Seleka isyancılarından öç almaya kalkışmasının doğru olmadığını da" vurguladı. Linç olayı, önceki gün geçici Cumhurbaşkanı Catherine Samba-Panza’nın konuşma yaptığı alanda meydana gelmişti. Sampa-Panza'nın konuşmasını tamamlamasının hemen ardından askerlerin, konuşmayı dinleyenler arasından sürükleyerek çıkardıkları bir kişiyi linç ettiği bildirilmişti. Eski Hristiyan Cumhurbaşkanı François Bozize’nin Seleka koalisyonu tarafından devrilmesiyle göreve gelen Michel Djotodia, uluslararası ve bölgesel baskıların artması üzerine istifa etmiş, yerini Bangui Belediye Başkanı Catherine Samba-Panza almıştı.
UCM Orta Afrika Cumhuriyeti’ndeki olayları soruşturacak


- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




- 22:47 - Tarife savaşları: ABD, akıllı telefonları, bilgisayar ve çipleri vergiden muaf tuttu
- 22:31 - CHP, Samsun'dan yola çıktı: "Türkiye'nin 19 Mart'ta karşı karşıya kaldığı şey bir sivil darbedir ve bu darbenin başındaki cuntanın karargahı saraydır"
- 18:17 - İmamoğlu’ndan Miting Çağrısı: “Zulmedenler Gidecek, Millet Kazanacak”
- 18:15 - Pazartesi okullarda siyah tişört giyilecek!
- 18:10 - Türki Devletler Rum Kesimine elçi atadı! KKTC'yi tanımayacağız diye bildirge imzaladı!
- 18:07 - "Karanlığa Teslim Olmayacağız" Diyenler 14 Nisan’da Meclis Önünde Buluşuyor
- 15:58 - 12’nci Yiğitler Gafgarıt Festivali, 13 Nisan’da yapılıyor
- 13:20 - Tuncer Bağışkan anısına düzenlenen “Tarihimizden Detaylar” tasarım yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı
- 13:12 - Trafikte 331 sürücüye rapor
- 11:18 - Girne - Alsancak Anayolu'nda kaza yapan sürücü alkollü çıktı
- 11:17 - Karpaz'da alkollü sürücü kaza yaptı!
- 11:15 - 4 tişörtü ödemeden çıktılar
- 11:14 - Burun kemiğini kırdı!
- 11:12 - Festivallere erteleme
- 11:11 - Birleşmiş Milletler, 10 Mayıs’ta Kıbrıs’ta toplanacak!
Atatürk'ün ilk kez yayınlanan fotoğrafları
Atatürk’ün az bilinen fotoğrafları
Beş bin yıllık problem: İyi karpuz nasıl seçilir
Karpuz kilo yapar mı?
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Detay Kıbrıs | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Tel : +90 392 444 79 79 - +90 533 851 38 51 Faks : haber@detaykibris.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.