• BIST 8885
  • Altın 3018.131
  • Dolar 34.3001
  • Euro 37.1624
  • Lefkoşa 24 °C
  • Mağusa 24 °C
  • Girne 25 °C
  • Güzelyurt 22 °C
  • İskele 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

UKÜ öğretim üyesi uluslararası konferansta “Mimarlıkta Nanoteknoloji”yi anlattı

Atakara, National University of Singapore (Singapur Ulusal Üniversitesi) tarafından düzenlenen uluslararası konferansta “Nanoteknoloji ve Mimarlık” konulu bildiri sundu.
UKÜ öğretim üyesi uluslararası konferansta “Mimarlıkta Nanoteknoloji”yi anlattı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemil Atakara, Singapur’da düzenlenen “Sustainable Energy Technology (SET2016)” (Sürdürülebilir Enerji Teknolojisi) konferansına katıldı. Atakara, National University of Singapore (Singapur Ulusal Üniversitesi) tarafından düzenlenen uluslararası konferansta “Nanoteknoloji ve Mimarlık” konulu bildiri sundu.

Yeni teknolojik gelişmelerin mimari alana yansıması ele alındı

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemil Atakara çalışmada yeni teknolojik gelişmelerin mimari alana yansımaları üzerinde durulduğunu ve geleceğin şehirlerine yönelik değerlendirmelerin yapıldığını söyledi. Atakara ayrıca sürdürülebilir şehirlerin doğa ile bir bütün halinde ele alınabileceğine vurgu yaptı.

Cemil Atakara, binaların akıllı ve nanoteknolojik malzemeler ve sistemler ile atık sularını tekrar kullanma, cephelerindeki boyanın kendini temizleyebilme, iklimlendirme ve yeşil bina kurgulama konularında ciddi ilerlemeler olduğunu ve yakın gelecekte şehirlerin bu şekilde tekrar şekillenebileceğini söyledi.

“Yeşil bir çevre yaratmak zor değil”

Kuzey Kıbrıs’ta atık suların neredeyse hiç arıtılmadan denize atılarak çevre felaketlerine sebep olduğunu söyleyen Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Atakara, dünyada binaların atık sularını arıtarak bina cephelerinde, teraslarda ekili yeşil örtüyü sulamak için kullanıldığını, hatta arıtılan suyun yeniden banyo suyu olarak dahi kullanılabildiğini belirtti. Atakara, beton yığını halinde bir görüntü yerine yeşil bir çevre yaratmanın zor olmadığını da sözlerine ekledi.

“30 farklı ülkeden katılımcı yer aldı”

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemil Atakara, Sustainable Energy Technology (SET2016) Konferansı’nda 211 bildirinin sunulduğunu ve 30 farklı ülkeden katılımcının etkinlikte yer aldığını aktardı. Konferansın ikinci gününde Singapur’un kendi elektriğini üreten 30.000 metrekarelik tropikal bahçesi “Gardens by the Bay”i özel bir heyetle birlikte ziyaret ettiklerini belirten Cemil Atakara, sürdürülebilir temiz enerji ve çevre konularında bilgi alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atakara Sustainable Energy Technology (Sürdürülebilir Enerji Teknolojisi) Konferansı’nın önümüzdeki yıl İtalya’da yapılmasının ardından UKÜ’de organize edilmesi yönünde girişimlerinin olumlu karşılandığı bilgisini de paylaştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler