• BIST 9659.48
  • Altın 3800.211
  • Dolar 37.8607
  • Euro 40.8657
  • Lefkoşa 18 °C
  • Mağusa 18 °C
  • Girne 19 °C
  • Güzelyurt 17 °C
  • İskele 18 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 16 °C

UKÜ’de ilk kez düzenlenen ‘Arap Gecesi’ coşkuyla kutlandı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nde bu yıl ilki düzenlenen “Arap Gecesi” coşkuyla kutlandı...
UKÜ’de ilk kez düzenlenen ‘Arap Gecesi’ coşkuyla kutlandı

Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe başta UKÜ’de öğrenim gören Arap öğrencilerin yanı sıra Türkiye ve diğer ülkelerden gelen öğrenciler de katıldı. Etkinlikte UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Toycan ve Uluslararası Ofis çalışanları da yer aldı.

Rektör Prof. Dr. Nadiri, yaptığı konuşmada üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme yanında öğrencilerinin sosyal ve entellektüel gelişiminin de önemli bir konu olarak dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Söz konusu organizasyonun özellikle Arap öğrencilerin kendi kültürlerini diğer ülkelerden gelen öğrenciler ve akademisyenlerle paylaşabilmeleri için düzenlendiğini aktaran Halil Nadiri, daha önce düzenlenen geleneksel uluslararası  geceler gibi yeni etkinliklerin de gerçekleştirileceğini söyledi.

Sudanlı öğrencilerin geleneksel danslarıyla başlayan “Arap Gecesi” etkinliği daha sonra Lübnanlı öğrencilerin şarkıları ve Arap yarımadasına özgü danslarla devam etti.

Çevik Uraz Konferans Salonu’nu dolduran Arap kökenli öğrenciler ulusal kıyafet ve aksesuarları ile oldukça renkli bir hava yarattı. Her ülkenin kısa tanıtım videosu sırasında ülkelerini destekleyen öğrencilerin sevinç tezahüratları ve salonda dalgalandırdıkları bayraklar Afrikalı öğrenciler tarafından da alkışlarla desteklendi. Çok kültürlü bir ortamda öğrenim görmek ve yine böyle bir ortamda birlikte yaşamanın oldukça mutluluk verici olduğuna vurgu yapan öğrenciler bu tür etkinliklerin sürmesini temenni ettiklerini belirtti.

Geleneksel hale getirilmesi planlanan Arap Gecesi etkinliği öğrencilerin kendi ülkelerine ait hazırladıkları lezzetlerin sunumuyla sona erdi.

Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler