Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)’nin halkbilim, antropoloji, sosyoloji, müzikoloji, tarih, eğitim, iletişim, dil ve edebiyat içerikli uluslararası hakemli kademik dergisi “Folklor/Edebiyat”ın 81. sayısı çıktı.
2008 yılından bu yana UKÜ’nün akademik yayını olarak faaliyetini sürdüren “Folklor/Edebiyat” dergisinin 81. sayısında tarihten dile, sosyolojiden antropolojiye, iletişimden müzikolojiye, eğitimden edebiyata birçok alanda makaleler yer almakta. Dergide aynı zamanda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın temalı yazılar da bulunmakta. Folklor/Edebiyat dergisinin 81. sayısında ayrıca günümüze dek kalan sanat eserleriyle ünlü Antik Yunan (Hellen) dönemindeki kolonilerden bahsedilmekte.
ML A Folklore Bibliography, ULAKBİLİM ve Türkogicsher Anzeiger Viyana tarafından denetlenen uluslararası hakemli dergi “Folklor/Edebiyat”ın 81. sayısında makaleler sırasıyla şu başlıklar altında yer almakta: Karnavalesk Bağlamında “Müzik Retorika”; Saz Kopuzdan Türemiş Olamaz; Müzik Terapi Uygulamaları ve Bazı Ülkelerdeki Eğitimi; Muğla’da Geleneksel Çocuk Oyuncakları; Tarih Öncesi Devirlerde Ölüm Kavramı ve Mezarlar; Zorunlu Göç, Değişim ve Süreklilikler: Diyarbakır’da Kadın Dindarlığı; Düşünce Tarihimizin Eğitimci Simalarından Ayşe Sıdıka Hanım ve Usul-ı Talim ve Terbiye Dersleri Adlı Eseri; Edebiyat Sosyolojisi Açısından Abbas Sayar’ın Romanları; Aylak Adam ve Tuhaf Bir Kadın Sokaklarda Gezinirken: Aynı Sokaklar Farklı Deneyimler; Ahmet Ümit’in “İstanbul Hatırası” Adlı Yapıtında Medeniyet Kavramının Somut Göstergeleri; Rus Halk Kültüründe Ivan Kupala Günü Kutlamalar; VL. Mayakovski ve B. Pasternak’ın Şiirlerinde Gürcistan İmgesi; Antik Yunan (Hellen)’da Koloniler ve Bunların Nitelikleri; Mahtumkulu Firaki’nin Şiirlerinde İkilemeler ve Özellikleri; Kaderci Jaques ile Efendisi’nde Diderot’un Gözünden Kadınlar ve Aşk Algısı; Metinsel Stratejiler, Plastik Taktikler Batman ve Barbie’yi Okumak.
Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin 3 ayda bir yayınlanan uluslararası hakemli dergisi “Folklor/Edebiyat”ın hakem kurulunda, KKTC ve Türkiye’nin yanı sıra ABD, Güney Kore, Romanya, Almanya, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Bulgaristan, Ukrayna, Rusya, Macaristan ve İsveç üniversitelerinden de üyeler bulunmakta. Dergi aynı zamanda, Özbekistan Yüksek Öğretim Kurumu ile Güney Kore Yüksek Öğretim Kurumu tarafından da akademik yayınlar listesinde yer almakta.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.