• BIST 9665.78
  • Altın 2899.678
  • Dolar 34.1937
  • Euro 38.1403
  • Lefkoşa 22 °C
  • Mağusa 21 °C
  • Girne 24 °C
  • Güzelyurt 18 °C
  • İskele 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Uyuşturucu ile Mücadale Komisyonu sigara cezası yazmaya devam ediyor

Uyuşturucu ile Mücadale Komisyonu sigara cezası yazmaya devam ediyor

Gazimağusa Emniyet Kurulu ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu işbirliğinde Gazimağusa genelinde  gece denetimleri gerçekleştirildi.

Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu  ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu başkanlığında,  Gazimağusa Kaymakamlığı,  Gazimağusa Polis Müdürlüğü,  Gazimağusa Belediyesi, Gazimağusa Temel Sağlık Hizmetleri Şubesi ekiplerinin işbirliğinde belirlenen bir program çerçevesinde  Salamis Yolu Doğu Akdeniz Çemberi Karşısı’ndaki internet kafe, bar, disko ve marketlerde denetimler gerşekleştirildi.

Saat 20.00’de başlayıp saat 02.00’ye kadar devam eden denetimlerde toplam 12 işyerine gidildi. Denetimlerde, gidilen mekanların  Tütün Ürünleri ile Alkollü İçkiler Yasası’na uyup uymadıklarının yanısıra, çalışan personelin sağlık karneleri kontrol edildi ve hijyen konularına da bakıldı.

Denetimler sonucunda Gazimağusa Temel Sağlık Hizmetleri Şubesi ekipleri, Tütün Ürünleri Yasası’na aykırı hareket ettikleri belirlenen 12 işyerinden 7’sine, Asgari Ücretin yarısı kadar ceza kesti.

Gazimağusa Belediyesi ekipleri ise 12 işyerinden 6’sına da işyeri izinleri ve sağlık karneleri konusunda ihbar verdi.

Denetimlerde amacı dışında kullanıldığı gözlemlenen bazı mekanlara gerekli uyarılar yapıldı. Gece yarılarına kadar sokaklarda içki içilmesinden dolayı, sürekli olarak şikayet konusu olan  bölgeye de gidilerek incelemelerde bulunuldu.

Olayın yerinde gözlemlenmesinin ardından, Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu bölgede geç vakitlere kadar gençlere içki satışı yapan market sahiplerini uyararak, izinlerinin gözden geçrileceği uyarısında bulundu.

Gazimağusa Polis Müdürlüğü ekipleri de, kimlik kontrolü yaptıktan sonra, kaldırımların üzerinde ve   apartman  ve evlerin girişlerini engelleyecek şekilde alkol alan gençlerin bölgeden uzaklaşmasını sağladı.

 

ŞİFA ÇOLAKOĞLU

Gazimağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu, yaptığı açıklamada, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’yla birlikte yapmış olduğumuz gece denetiminde sigara yasağına uyulmaması ve bazı restorantlarda sağlık karnelerinin ibraz edilmemesinin dikkat çekici olduğunu söyledi.

“Halk sağlığı açısından işyeri çalışma izinlerinin Temel Sağlık Dairesi’nden müfettişlerle birlikte Teftiş edildikten sonra hazırlanacak rapor doğrultusundan sonra yenilenmesinin çok önemli olduğuna inanıyorum” diyen Çolakoğlu, sigara, alkol ve gençlik için risk oluşturan mekanlara yönelik denetimlerin sistemli bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

 

HASAN KARAOKÇU

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ise  Gazimağusa’da yapılan denetimler nedeniyle Kaymakam Şifa Çolakoğlu, Gazimağusa Belediyesi, Gazimağusa Polis Müdürlüğü ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi ekiplerine teşekkür etti.

Yapılan denetimlerin etkili olduğunu ve vatandaşlardan çok olumlu   tepkiler aldıklarına  işaret eden Karaokçu,  denetimleri sistemli bir şekilde sürdürmekte kararlı olduklarını  vurguladı.

Karaokçu,  vatandaşlara, denetim yapılan konularla ilgili olarak kendilerini rahatsız edecek durumlar oluştuğu zaman, bağlı bulundukları belediyeye, kaymakamlığa veya Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’na iletmeleri çağrısında bulundu.

           

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler