Uyuşturucu, Sigara ve Alkolle Mücadele Derneği (USAM) ve Kıbrıs Yeşilay Başkanı Ayşe Gökyiğit, uyuşturucuyla mücadelenin bir gün veya bir hafta değil, süreklilik arz etmesi gerektiğini kaydederek, “Özellikle tatil zamanlarında gençlere sportif, kültürel, sanatsal etkinlikler yapabilecekleri imkanlar sunulmalı” dedi.
Gençleri sanata, spora ve kültürel faaliyetlere yönlendirmenin, onlara bu etkinlikleri sevdirmenin, yapabilmelerine imkan sağlamanın herkesin görevi olduğunu vurgulayan Gökyiğit, bu alandaki yasaların amacına hizmet edebilmesi için gerekli altyapının ve insan gücünün sağlanması gerektiğini de ifade etti.
Ayşe Gökyiğit, “Mücadele için gerekli halkalar eksik kalırsa sorun maalesef devam edecek” dedi.
Ayşe Gökyiğit, “26 Haziran Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü” nedeniyle “yaşama bağımlı ol, maddeye değil” sloganıyla açıklama yaptı.
“ÜLKEDE YENİ BİR TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİNE GEREKSİNİM VAR”
Merkezi Cezaevi’nin 3’te birini uyuşturucu suçlarından hüküm giyenlerin oluşturduğunu ifade eden Gökyiğit, Ağır Ceza mahkemelerinin gündemini uyuşturucu davalarının meşgul ettiğini, dava sayısının da her geçen yıl arttığını söyledi.
Uyuşturucuyla mücadelede başarılı sonuçlar elde etmek için çalışmaların bütün, bilimsel ve stratejik zemininde yürütülmesi gerektiğini ifade eden Gökyiğit, ülkede yeni bir tedavi ve rehabilitasyon merkezine gereksinim duyulduğuna da dikkati çekti.
Gökyiğit, “Ülkemizde, yeni bir cezaevinin yapılması da şarttır. Çocuk suçlular için ıslah evi açılması, uyuşturucu suçundan hüküm giyenlerin diğer suçlulardan ayrı tutulması, gerek gardiyanların gerekse narkotik şubenin personel açısından takviye edilmesi gerekmektedir” dedi
“DEVLET, SİVİL TOPLUM VE ÖZEL SEKTÖR KENETLENEREK BİRLİKTE HAREKET ETMELİ”
Açıklamasında gençlerin madde kullanmaya başlamasını önlemede, ailelerin çocuklarıyla ilişkilerinin kalitesinin önemine dikkat çeken Gökyiğit, “Çocuklarımızı kendilerine güvenen bireyler olarak yetiştirmek ve boş zamanlarını kaliteli bir şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmak, bireysel olarak yapılabilecek en önemli mücadeledir” dedi.
İlgili kurumların ve kuruluşların uyuşturucuyla mücadelede işbirliğinin de önemli olduğunu vurgulayan Gökyiğit, “Devlet, sivil toplum ve özel sektör kenetlenerek birlikte hareket etmeli” ifadesine yer verdi.
İstatistikî çalışmalara da işaret eden Ayşe Gökyiğit, ülkede madde kullanımının başında sentetik cannabinoidlerin geldiğini, hedef kitlenin ise 22-25 yaş grubu olduğunu kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.